Домашні міні-піци з дитинства. Улюблена страва школяра: шкільна піца. Діти випрошують на канікулах постійно

М'які, пухкі і дуже смачні – всі пам'ятають легендарні міні-піци зі шкільної їдальні, за якими всі школярі бігли на перерві. Пропонуємо приготувати ці легендарні міні-піци, але в більш сучасному стилі.

Міні-піци школярі просто обожнюють. Незважаючи на те, що там не багато начинки та сиру, учні все одно їх першими розбирали у шкільній їдальні.

Такий формат піци дійсно зручний. Одна піца – одна порція, начинка не вивалюється і її зручно їсти. Та в домашніх умовах таку міні-піцу можна приготувати набагато смачнішою. Пропонуємо до вашої уваги рецепт шкільної піци з ідеальним дріжджовим тістом і смачною начинкою.

Необхідні інгредієнти:

тісто:

  • борошно – 380 г;
  • дріжджі – 10 г пресованих, або 5 г сухих;
  • вершкове масло – 50 г;
  • вода – 230 мл;
  • сіль – 1 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л

Начинка:

  • сир твердий – 150 г;
  • варена ковбаса – 150 г;
  • мариновані огірки – 150 г;
  • кетчуп гострий – 50 г;
  • майонез – 50 г.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте теплу воду (35-40 градусів), цукор та дріжджі. Розмішайте до повного розчинення дріжджів. Додайте у цю суміш сіль і введіть просіяне борошно. Добре вимішайте. У вимішане тісто потрібно додати вершкове масло кімнатної температури.

Рецепт шкільної міні-піци
Рецепт шкільної міні-піци

Потрібно докласти трішки сил і вмішати масло у тісто. Спочатко тісто почне розділятися, але потім сформується в один комок. Тісто вийде дуже м’яким, ніжним і еластичним та не буде липнути до рук. Готове тісто розділяємо на 6 однакових частин і з кожної частини формуємо кульку.

Рецепт шкільної міні-піци
Рецепт шкільної міні-піци

Дошку присипаємо манкою або борошном, викладаємо кульки з тіста накриваємо харчовою плівкою або чистим рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину. За цей час тісто має добре підійти і збільшитись мінімум у 2 рази.

Рецепт шкільної міні-піци
Рецепт шкільної міні-піци

В цей час готуємо начинку. Начинку можна використовувати різноманітну, але у традиційній шкільній піці використовували варену ковбасу, консервовані огірки та сир. Всі ці інгредієнти нарізаємо кубиками, якщо огірки маленькі – ріжемо їх кружальцями. В окремій мисці змішуємо кетчуп та майонез.

Формуємо міні-піци. На присипаній борошном поверхні з кожної кульки тіста формуємо міні-піци з бортиками і викладаємо їх на деко.

Рецепт шкільної міні-піци
Рецепт шкільної міні-піци

Кожну піцу змащуємо соусом з майонезу і кетчупу і викладаємо начинку.

Рецепт шкільної міні-піци
Рецепт шкільної міні-піци

Запікаємо піцу у духовці  при температурі 200 градусів до готовності приблизно 15 хвилин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Весільні сукні зірок, заради яких варто вийти заміж: наречені Тіна Кароль, Настя Каменських, Аліна Гросу

Тіна Кароль, Настя Каменських та Аліна Гросу у день власного весілля виглядали неперевершено. Всі ці співачки обрали для себе дорогі і вишукані весільні сукні.

Ця намазка “Дай краба” залітає під “100 грам” тільки так. Смачно навіть просто з хлібом – є один секрет

Дізнайтеся, як легко та просто приготувати найсмачнішу намазку з крабових паличок. Ця ніжна закуска стане справжнім хітом на вашому святковому столі.

“Нехай би показали свої ніжки”: Ірина Білик висловилася про виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні

Ірина Білик прокоментувала виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні. Співачка запевнила, що їй сподобалося все у номері дівчат, крім їхнього вбрання.