З’їсте разом з духовкою: дивовижно смачний полуничний пиріг на швидку руку. Супер простий рецепт

Полуниця – одна з улюблених ягід для дорослих та дітей, що смакує сама по собі чи зі сметаною. Проте з неї можна приготувати безліч смачних і легких страв.

Однією з них є полуничний пиріг. Він не потребує багато часу, робиться дуже легко а виходить завжди смачний та апетитний.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 110 г.
  • Борошно – 240 г.
  • Ванільний цукор – 1 пак.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Олія – 100 мл.

Для крихти:

  • Масло – 30 гр.
  • Борошно 3 ст.л.
  • Цукрова пудра – 1 ст.л.

Розбиваємо в миску яйця, додаємо цукор та ванільний цукор і збиваємо міксером до утворення білої маси. Вливаємо частинами олію та продовжуємо збивати на малих обертах. Додаємо просіяне борошно та розпушувач і знову збиваємо міксером на малих обертах. Наше тісто готове.

Форму для випічки застелимо пергаментним папером та викладаємо тісто, розрівнюючи його по краях.

Тісто для полуничного пирога
Тісто для полуничного пирога

Тепер приготуємо солодку крихту, якою будемо посипати наш пиріг. Беремо масло, додаємо борошно та цукрову пудру і перетираємо все в крихту.

Солодка крихта для пирога
Солодка крихта для пирога

Полуницю миємо, очищуємо від листочків та розрізаємо навпіл. Викладаємо полуницю поверх тіста та зверху присипаємо солодкою крихтою. Кладемо пиріг в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 40-45 хв.

Готовий пиріг до випічки
Готовий пиріг до випічки

Через вказаний час витягаємо пиріг з духовки та даємо трішки охолонути. За бажанням зверху можна посипати цукровою пудрою.

Готовий полуничний пиріг
Готовий полуничний пиріг

Як бачимо – пиріг готується дуже просто. Дуже красивий як зовні, так і в розрізі, тому можна з легкістю запропонувати таке частування гостям. Він вийде пухкий та ароматний, а полуниця дасть пікантну кислинку. Те що треба до святкового столу!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.