Сметанний літній торт-желе з фруктами: поєднання просто неймовірне: готується за 5 хвилин і без грама борошна

В літню спеку хочеться чогось легенького і малокалорійного. Якщо взяти нежирну сметану і фрукти по сезону, додавши трішки бісквітного коржа, вийде те, що треба, аби освіжитися й насолодитися вишуканим смаком.

В літню спеку хочеться чогось легенького і малокалорійного. Якщо взяти нежирну сметану і фрукти по сезону, додавши трішки бісквітного коржа, вийде те, що треба, аби освіжитися й насолодитися вишуканим смаком.

Вам знадобиться:

  • 500 м сметани;
  • 300 г полуниці, киві й інших фруктів;
  • 200 г бісквітних коржів;
  • 200 г цукру;
  • 20 г желатину;
  • 150 мл води.

Звісно, сметану можна брати не тільки 10%, а й жирнішу, то буде значно смачніше, але тим, хто стежить за кількістю спожитих калорій, краще так не ризикувати. Бісквіт можна спекти власноруч або придбати готовий у магазині, якщо маєте брак часу. Якщо у продажу не буде коржів, замініть їх цукровим печивом.

За бажанням можна зробити торт-желе виключно з полуниці

Починати треба з желатину. Залийте його водою, бажано фільтрованою, і залиште на пів години, щоб набряк. Тим часом візьміться до бісквіта, нарізавши його дрібними шматочками. Якщо корж надто сухий, його можна покришити.

Полуницю й решту фруктів вимийте під проточною водою. В залежності від того, які будете брати, почистьте, виріжте кісточки, якщо треба.

Застеліть місткість, в якій будете готувати літній торт, харчовою плівкою. Зробіть для надійності два шари, поклавши хрест-навхрест. По мисочці розподіліть шматочки бісквіта і фруктів, чергуючи між собою.

Змішувати желе зі сметаною, треба коли обидва компоненти будуть однакової температури

Заливка готується дуже просто – сметану з цукром збийте міксером протягом 5 хвилин до повного розчинення цукру. Желатин, що набряк, розігрійте у сотейнику на слабому вогні. Він у жодному разі не повинен закипіти, бо тоді не застигне. Дочекайтеся, допоки крупинки розчиняться. Зніміть з вогню, дайте трішки постояти, щоб температур рідини зрівнялася з температурою сметани, щоб желатин не згорнувся.

Тонкою цівочкою залийте желатинову рідину у сметану. Перемішайте і залийте бісквіт із фруктами. Коли майбутній торт охолоне, верх затягніть харчовою плівкою і поставте у холодильник на всю ніч.

Вранці дістаньте, верхній шар плівки зніміть, прикладіть таріль і переверніть слоїк на нього. Звільніть від залишків плівки та можете ласувати. З’їсти літній тортик треба за 2 дні. Довше він у холодильнику не зберігатиметься.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.