Сметанний літній торт-желе з фруктами: поєднання просто неймовірне: готується за 5 хвилин і без грама борошна

В літню спеку хочеться чогось легенького і малокалорійного. Якщо взяти нежирну сметану і фрукти по сезону, додавши трішки бісквітного коржа, вийде те, що треба, аби освіжитися й насолодитися вишуканим смаком.

В літню спеку хочеться чогось легенького і малокалорійного. Якщо взяти нежирну сметану і фрукти по сезону, додавши трішки бісквітного коржа, вийде те, що треба, аби освіжитися й насолодитися вишуканим смаком.

Вам знадобиться:

  • 500 м сметани;
  • 300 г полуниці, киві й інших фруктів;
  • 200 г бісквітних коржів;
  • 200 г цукру;
  • 20 г желатину;
  • 150 мл води.

Звісно, сметану можна брати не тільки 10%, а й жирнішу, то буде значно смачніше, але тим, хто стежить за кількістю спожитих калорій, краще так не ризикувати. Бісквіт можна спекти власноруч або придбати готовий у магазині, якщо маєте брак часу. Якщо у продажу не буде коржів, замініть їх цукровим печивом.

За бажанням можна зробити торт-желе виключно з полуниці

Починати треба з желатину. Залийте його водою, бажано фільтрованою, і залиште на пів години, щоб набряк. Тим часом візьміться до бісквіта, нарізавши його дрібними шматочками. Якщо корж надто сухий, його можна покришити.

Полуницю й решту фруктів вимийте під проточною водою. В залежності від того, які будете брати, почистьте, виріжте кісточки, якщо треба.

Застеліть місткість, в якій будете готувати літній торт, харчовою плівкою. Зробіть для надійності два шари, поклавши хрест-навхрест. По мисочці розподіліть шматочки бісквіта і фруктів, чергуючи між собою.

Змішувати желе зі сметаною, треба коли обидва компоненти будуть однакової температури

Заливка готується дуже просто – сметану з цукром збийте міксером протягом 5 хвилин до повного розчинення цукру. Желатин, що набряк, розігрійте у сотейнику на слабому вогні. Він у жодному разі не повинен закипіти, бо тоді не застигне. Дочекайтеся, допоки крупинки розчиняться. Зніміть з вогню, дайте трішки постояти, щоб температур рідини зрівнялася з температурою сметани, щоб желатин не згорнувся.

Тонкою цівочкою залийте желатинову рідину у сметану. Перемішайте і залийте бісквіт із фруктами. Коли майбутній торт охолоне, верх затягніть харчовою плівкою і поставте у холодильник на всю ніч.

Вранці дістаньте, верхній шар плівки зніміть, прикладіть таріль і переверніть слоїк на нього. Звільніть від залишків плівки та можете ласувати. З’їсти літній тортик треба за 2 дні. Довше він у холодильнику не зберігатиметься.