Прості пиріжки тепер не готую: беру картоплю і роблю. Рецепт пишної смакоти на сніданок за 3 копійки

Якщо ви не знаєте, що такого цікавого приготувати на сніданок з доступних продуктів, спробуйте зробити пончики з картоплі. Страва виходить дуже смачною і готується не складно.

Смажені пиріжки, пончики, оладки – хто не любить цю смакоту?! Спробуйте приготувати пончики із картопляного тіста і це стане вашою улюбленою стравою накшталт смажених пиріжків.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 300 г;
  • відвар з картоплі – 300 мл:
  • сіль – 1 ч.л;
  • цукор – 1 ст.л;
  • яйце – 1 шт;
  • дріжджі сухі – 7 г;
  • борошно – 500 г;
  • олія для смаження – 0,5 л.

Спосіб приготування:

Картоплю потрібно почистити, порізати на шматочки і відварити у  воді. У відварену картоплю наливаємо 300 мл відвару з картоплі і добре це все переминаємо товкачкою до однорідності. Має вийти рідкувате картопляне пюре. Готову масу охолоджуємо до теплого стану. У готове пюре додаємо сіль, цукор, яйце і ретельно перемішуємо. Після цього додаємо у пюре сухі дріжджі і ще раз ретельно перемішуємо. В підготовлену масу засипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно має вийти м’яким і еластичним і не липнути до рук.

Рецепт пишних пончиків з картопляного тіста
Рецепт пишних пончиків з картопляного тіста

Тісто зверху змащуємо олією накриваємо харчовою плівкою або чистим рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин. За цей час тісто підійде і збільшиться у 2-3 рази.

Стіл припиляємо борошном, викладаємо тісто і трішки обминаємо його руками. Тісто ділимо на рівні шматочками і формуємо круглі пончики. Сформовані вироби залишаємо на 10 хвилин і переходимо до смаження.

Рецепт пишних пончиків з картопляного тіста
Рецепт пишних пончиків з картопляного тіста

Смажити пончики потрібно у великій кількості розігрітої олії. Смажимо вироби з обох сторін до золотистості на середньому вогні. Готові пончики викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рецепт пишних пончиків з картопляного тіста
Рецепт пишних пончиків з картопляного тіста

Готові пончики виходять дуже пухкими, ніжними і повітряними. Смак страви більш насичений ніж у класичних пончиків.

Такі картопляні пончики смачні і у гарячому вигляді і навіть на другий день. Це ідеальне поєднання до перших страв або ж такі пончики можна їсти з чаєм або з ранковою кавою.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.