Турецький кухар навчив. Смажу манку! Ніхто не вірить, що я схудла на цих сніданках. Смакота буквально з нічого

Б'ємось об заклад, що всі звикли готувати манку на молоці. Втім, чи куштували ви колись цю крупу, приготовану незвичайним способом? Турецький варіант давно відомої страви

Манну кашу пам’ятає кожен з самого дитинства, втім цю страву багатьом важко назвати улюбленою. Якщо вам не до вподоби класичний варіант приготування популярної та дуже корисної каші, спробуйте зготувати її таким чином. Смажена манка є доволі поширеною стравою у Туреччині. Цим рецептом поділився один з бувалих турецьких кухарів.

Для приготування каші за цим рецептом не потрібно багато продуктів, зусиль або часу. Достатньо придбати мінімум інгредієнтів та виділити буквально декілька хвилин – і смачна вечеря у вас на столі. Отже, беріть все необхідне для приготування цієї страви та починайте процес!

Інгредієнти:

  • 1 склянка манної крупи;
  • Вода – скільки вбиратиме каша;
  • Сіль та перець на власний смак;
  • 2 столові ложки вершкового масла.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно підсмажити манну крупу на сковороді. Для цього не потрібно використовувати рослинну олію або вершкове масло – “нагріти” манку слід на сухій, але дуже добре розігрітій пательні. Кулінар, який поділився цим рецептом, радить робити це на повільному вогні та постійно помішувати крупу. Смажте манку на пательні, поки вона не набуде золотавого кольору.

Почніть готувати смажену манку на сухій пательні
Почніть готувати смажену манку на сухій пательні

Далі потрібно почати додавати воду. Рідину вливайте на пательню обережно та порціями, адже точної пропорції тут немає – для приготування цієї страви потрібно стільки води, скільки буде вбирати крупа. Додаючи воду, постійно помішуйте кашу. Коли побачите, що рідини крупі більше не потрібно, підсоліть її та додайте вершкове масло.

Додайте у манну крупу воду
Додайте у манну крупу воду

Після того, як ви додали воду до манки, її потрібно ще трішки підсмажити на пательні. Готова страва повинна мати вигляд ікри оселедця – манка не повинна збиватися до купи та липнути, має красиво розсипатися. Подавайте манку з улюбленим соусом або простою сметаною. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Меншій 6 рочків, а найменшій — місяць: як родина Лілії Ребрик весело вітала своїх дівчаток з Днем народження

Щасливі сімейні моменти завжди наповнюють серця радістю та незабутніми спогадами. Для родини відомої української актриси Лілії Ребрик, День народження доньок — це особливий привід для веселощів.

Потапу в Німеччині таке й не снилось: Клавдія Петрівна оголосила про другий концерт у Палаці спорту в Києві

У гру "Хто ж насправді Klavdia Petrivna?" втягуються все більше людей – просто любителів музики та зірок. Таємнича артистка пообіцяла зняти свій балахон та капелюх під час сольного концерту.

Найсмачніший вишневий пиріг, який я коли-небудь їла: шматочок раю ви можете створити просто вдома

Відчуйте смак десертного раю, не виходячи зі своєї власної кухні з вершковим вишневим пирогом. Ця випічка — справжнє шедевральне поєднання ніжного борошняного тіста та соковитих вишневих ягід.