Беру картоплю і трохи фаршу. Обожнюю цей простий рецепт: соковита і ситна запіканка, краще м’яса по-французьки

Якщо ви не знаєте, що приготувати смачного на вечерю, щоб всім сподобалося, спробуйте запіканку з картоплі і фаршу. Страва досить проста за приготуванням, та виходить дуже смачною і апетитною.

Кожна господиня погодиться з твердженням, що інколи придумати, що приготувати на обід, чи вачерю важче, аніж приготувати цю страву. Якщо ви теж шукаєте рецепт смачної домашньої страви, яка не складно готується, приготуйте запіканку з картоплі і фаршу. Це неймовірно смачна страва, яка сподобається кожному.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 0,5 кг;
  • фарш – 0,5 кг;
  • цибуля – 3 шт;
  • сметана – 2 ст.л;
  • вода – 3 ст.л;
  • твердий сир – 100 г;
  • олія рослинна – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Очищену картоплю нарізаємо на тонкі кружечки.

Рецепт запіканки з картоплі і фаршу
Рецепт запіканки з картоплі і фаршу

Цибулю очищаємо і нарзіємо на невеличкі шматочки. Якщо ви не дуже любите цибулю, у цьому рецепті її можна використати менше.

Фарш для запіканки можна взяти будь-який, та в ньому має бути жир. Візьміть або жирну свинину, або курку з салом. Також можна взяти фарш із суміші декількох видів м’яса. До готового фаршу додаємо нарізану цибулю, сіль, перець і добре перемішуємо.

Рецепт запіканки з картоплі і фаршу
Рецепт запіканки з картоплі і фаршу

Форму для запікання змащуємо олією. Змащуємо дно і стінки форми. Викладаємо перший шар картоплі у вигляді риб’ячої луски: накладаючи шматочок один на одний.

Рецепт запіканки з картоплі і фаршу
Рецепт запіканки з картоплі і фаршу

На картоплю викладаємо весь підготовлений фарш і добре розрівнюємо. Зверху викладаємо картоплю, яка залишилась.

В окремій мисці готуємо заливку. Сметану змішуємо з водою і трішки присолюємо. Цією заправкою заливаємо картоплю, стараючись, щоб заливка потрапила на кожну картоплину.

Рецепт запіканки з картоплі і фаршу
Рецепт запіканки з картоплі і фаршу

Випікаємо запіканку у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-40 хв. Коли запіканка уже пропечеться, посипаємо її зверху натертим сиром і відправляємо у духовку ще на 5 хвилин, щоб сир розплавився. Сир можна використовувати будь-який. Головне, щоб він добре плавився.

Готова запіканка виходить дуже соковитою, з яскравим смаком і з ніжною сирною скоринкою зверху. Подавайте таку картопельку зі свіжими овочами, салатами та іншими легкими стравами.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.