Полунична шарлотка: пиріг на сковороді. Повітряне ніжне тісто з ягідною начинкою. Духовку влітку не вмикаю

Приготувати смачну полуничну шарлотку без випікання та духовки можливо. Пропонуємо простий рецепт чудового частування до чаю, яке ви приготуєте за лічені хвилини

Шарлотка – чудовий, а головне дуже легкий десерт, який подобається і дорослим, і дітям. Таке частування чудово підходить для сніданку, перекусу або доповнення до вечірнього горнятка кави або чашки чаю. Втім, головною причиною, чому не так багато людей бажають готувати шарлотку, є доволі довгий процес її випікання. Пропонуємо приготувати дещо полегшену версію “лінивої” шарлотки з полуницями. Запасайтесь усіма необхідними інгредієнтами та беріться до справи.

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця;
  • 90 грамів цукру;
  • 70 грамів борошна;
  • Розпушувач і сіль – дрібка;
  • Пів чайної ложки кориці;
  • Полуниці – 10 ягід;
  • Олія, аби змастити пательню.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно приготувати тісто для шарлотки. Для цього в глибокій мисці потрібно збити яйця з цукром, поки не вийде густа та стійка піна. Через дрібне сито просійте борошно, корицю, сіль та розпушувач, додайте отриману суміш до яєць та дуже добре все перемішайте. Коли досягнете однорідної консистенції, тісто для шарлотки готове.

Почніть готувати тісто для шарлотки
Почніть готувати тісто для шарлотки

Далі приготуйте полуницю, яку використовуватимете для приготування шарлотки. Очистьте її і помийте, позбудьтесь від зайвого листя та іншого. Розріжте на половинки або четвертинки. Тепер візьміть пательню, в якій готуватимете шарлотку. Це повинна бути сковорідка з товстим дном. Застеліть її пергаментним папером та змажте олією. Викладіть на дно полуниці, а потім – влийте туди тісто.

Викладіть тісто для шарлотки у форму
Викладіть тісто для шарлотки у форму

Готуйте шарлотку на мінімальному вогні під закритою кришкою. “Печіть” близько 20 хвилин. За цей час верх має трішки підсохнути. Обережно переверніть шарлотку на іншу сторону, приберіть пергаментний папір та готуйте близько 7-8 хвилин під закритою кришкою. Після – викладіть на тарілку та залиште холонути.

Смакувати готову полуничну шарлотку можна й на сніданок, і як перекус. Подавайте десерт із кулькою морозива або ж зі свіжою м’ятою. До смачного десерту можна також приготувати смачний чай або ж горнятко кави.

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.