Фарш, 3 яйця і картопля: деруни з м’ясом. Такі смачні, що готую їх через день. Простий рецепт за одну хвилину

Деруни – улюблена страва багатьох українців. Важко не любити ці ніжні і неймовірно смачні оладки з картоплі. Та навіть цю страву можна зробити цікавішою і смачнішою.

Картопля – універсальний продукт, з якого готують найрізноманітніші страви. З картоплі готують супи, зрази, готують з неї салати та начинки до пиріжків і вареників. Картоплю варять, запікають та смажать. Здається, стравою з картоплі вже мало кого можна здивувати. Тим більше, якщо ця страва – деруни. Втім, цю страву можна зробити оригінальною і ще смачнішою. Потрібно додати всього 1 інгредієнт – м’ясний фарш. Пропонуємо до вашої уваги рецепт дерунів з м’ясом, які обов’язково сподобаються вам і вашим рідним.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля крупна – 3-4 шт;
  • фарш з курки або індички – 150 г;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 1 ст.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

Картоплю миємо, чистимо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Натерту картоплю злегка віджимаємо від зайвого соку і висипаємо у глибоку миску. До картоплі додаємо фарш. Краще фарш робити самим, а не купувати магазинний. Якщо ви будете готувати фарш із курячого філе, додайте до нього невеликий шматочок сала. Фарш не має бути сухим. Бажано використовувати саме курячий, або індичий фарш. Деруни з таким фаршем будуть дуже ніжні. Якщо використати свинину або яловичину, смак страви буде зовсім інший.

До картоплі та фаршу додаємо яйце, сіль, перець і добре перемішуємо. У цю масу додаємо борошно і ще раз перемішуємо.

Рецепт дерунів з фаршем
Рецепт дерунів з фаршем

Смажити деруни з м’ясом потрібно на розігрітій пательні. Щедро налийте рослинну олію, дочекайтесь, коли вона добре розігріється і викладайте деруни ложкою. Формуємо досить тонку форму, не потрібно ліпити з тіста котлети.

Рецепт дерунів з фаршем
Рецепт дерунів з фаршем

Обсмажуємо деруни з двох сторін до рум’яної скоринки.

Деруни з фаршем мають яскравий смак. Зовні вони хрумкі, а всередині дуже ніжні і соковиті.

Подаємо готову страву зі сметаною та зеленню. Деруни – самостійна страва, та до неї ідеально пасуватиме овочевий салат.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.