М’яса нема, а смак є: рецепт баклажанів, які розлітаються на ура. Готую все літо, не набридають

Якщо не знаєте, чим здивувати рідних, чи гостей, приготуйте баклажани за незвичайним рецепттом. Страва лише з одним основним інгредієнтом виходить неймовірно смачною і при цьому за смаком вона нагадує м'ясо.

Баклажан – унікальний овоч. Сам по собі він не має сильно вираженого смаку. Та цей овоч має неймовірну здатністю поглинати в себе різноманітні смаки і аромати. Баклажани часто “маскують” під гриби або навіть під м’ясо.

Спробуйте приготувати цей незвичайний рецепт баклажанів, які стають схожими на м’ясо. Страва виходить дуже смачною і небанальною.

Необхідні інгредієнти:

  • баклажани – 3-4 шт;
  • яйця – 3 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • часник – 3 зубчика;
  • майонез або сметана – 2 ст.л;
  • рослинна олія – 5 ст.л;
  • зелень – 1 пучок;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

В миску вбиваємо три яйця, додаємо перець і пів чайної ложки солі. Добре розмішуємо. Баклажани середнього розміру очищаємо від шкірки і нарізаємо крупним кубиком. Вага очищених баклажанів складає приблизно 600 грамів.

Нарізані баклажани додаємо до яєць і добре перемішуємо, щоб всі шматочки окунулись в яєчну масу.

Незвичайна закуска з баклажанів, яку неможливо відрізнити від м'яса
Незвичайна закуска з баклажанів, яку неможливо відрізнити від м’яса

Накриваємо миску з баклажанами кришкою і ставимо в холодильник мінімум на 1 годину. Можна залишити на ніч. Для того, щоб яйця всмоктувалися в баклажани рівномірно, час від часу їх потрібно перемішувати.

По завершенню часу виймаємо баклажани з холодильника. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, накож нарізаємо зелень.

Розігріваємо пательню та наливаємо 2 ложки олії. Обсмажуємо цибулю до прозорості і прибираємо її з пательні. В пусту сковорідку наливаємо 3 столові ложки олії і викладаємо баклажани разом з рідиною, яка утворилася в мисці. Обсмажуємо баклажани, помішуючи, до золотавого кольору.

Незвичайна закуска з баклажанів, яку неможливо відрізнити від м'яса
Незвичайна закуска з баклажанів, яку неможливо відрізнити від м’яса

У золотаві баклажани додаємо обсмажену цибулю, подрібнений часник, зелень і майонез або сметану. Добре перемішуємо і програваємо на пательні ще 1 хвилину.

Баклажани готові. Їх можна подавати, як в гарячому так і в холодному вигляді. Такі баклажани можуть слугувати закускою, гарніром або навіть самостійною стравою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!