Рум’яні біляші з м’ясом як із 90-х. Тісто як пух, тануть в роті та так і просяться ще. Просто та смачно

Хто з нас хоч раз не купував на ринку смачні пухкенькі біляші, що їх продають веселі та щирі продавчині? Чому б нам не приготувати їх самостійно в домашніх умовах?

За цим рецептом смак біляшів виходить точно такий як у продавців на ринку – хрумкі, соковиті, з ніжною м’ясною начинкою всередині.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко – 100 мл.
  • Дріжді сухі – 8 г
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Борошно – 450 г.

Для начинки:

  • Фарш – 300 г
  • Цибуля 1 шт
  • Сіль та спеції за смаком

В глибоку миску вливаємо тепле молоко та теплу воду (150 мл.), додаємо сухі дріжджі, сіль, цукор, яйце та олію. Всі інгредієнти добре перемішуємо вінчиком. До отриманої маси поступово насипаємо просіяне борошно. Вимішуємо м’яке та еластичне тісто приблизно 5-7 хвилин. Чим краще вимішаємо – тим пишніші будуть наші біляші. Змащуємо миску олією, кладемо туди готове тісто, накриваємо плівкою та рушником і кладемо в тепле місце на 1-1,5 години.

Тісто
Тісто

Тим часом підготуємо фарш. Додаємо в нього сіль та спеції за смаком. Дуже смачно виходить з коріандром та паприкою. Додаємо цибулю, перебиту в блендері, та 50 мл. холодної води для соковитості. Фарш добре вимішуємо та формуємо з нього кульки.

Кульки з фаршу
Кульки з фаршу

Дістаємо тісто та ріжемо його на кусочки, кожний з яких катаємо в кульку. Всі кульки накриваємо плівкою щоб тісто не підсихало. Формуємо біляші. Кладемо фарш в середину тіста та з’єднуємо краї.

На добре розігріту сковорідку наливаємо достатньо олії (вона має покрити біляш до середини) та обсмажуємо біляші по 2-3 хвилини з кожного боку. Готові біляші викладаємо за паперовий рушник щоб стекла зайва олія.
Біляші готові! Тісто ніжне та пухке, а начинка соковита та ароматна. Смачного!

Готові біляші
Готові біляші

Популярне

Схожі статті

Шикарний десерт, який подобається абсолютно всім: шоколадний торт із нехитрих продуктів. До чаю – ідеально!

Спробуйте шоколадний десерт, який пасуватиме як на свято, так і на кожен день. Готується він просто та швидко, а смак нагадає відомий торт "Захер".

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.