З’їсте разом з духовкою. Мій ходовий полуничний пиріг на кожен день: б’є всі рекорди по швидкості приготування

Зараз сезон полуниці, тож хочеться якомога більше страв приготувати з цією ягодою. Пропонуємо до вашої уваги рецепт ніжного і повітряного полуничного пирога, який дуже легко готується.

Літні, легкі, ягідні пироги – що може бути смачнішим? Мабуть всі люблять ніжну випічку з сезонною полуницею. Якщо ви шукаєте вдалий рецепт пирога з ягодами, спробуйте приготувати пиріг саме за цим рецептом. Виходить дуже смачно, ніжно і соковито.

Необхідні інгредієнти:

розраховано на форму 22-24 см

  • борошно – 300 г;
  • молоко – 200 мл;
  • рослинна олія – 120 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • розпушувач –1,5 ч.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • цукор – 180 г;
  • будь-які ягоди.

Спосіб приготування:

У миску вбиваємо 2 яйця, додаємо цукор, ванільний цукор. Збиваємо яєчну масу міксером до білої густої піни. У збиті яйця з цукром додаємо молоко, олію, просіяне борошно і розпушувач. Все пробиваємо міксером до утворення однорідної, густої маси без комочків. Маса має вийти пишною і густою, як на оладки.

Рецепт полуничного пирога
Рецепт полуничного пирога

Форму для випічки змащуємо рослинною олією і дно злегка присипаємо крохмалем. Викладаємо у форму тісто і розрівнюємо лопаткою. Зверху на тісто викладаємо будь-які ягоди. Дуже смачно виходить саме з полуницею. Полуницю потрібно помити, очистити від хвостиків і дати повністю висохнути. Полуницю кладемо наверх тіста, трохи її заглиблюючи всередину. Ягоди викладаємо в довільній формі по всій поверхні тіста.

Рецепт полуничного пирога
Рецепт полуничного пирога

Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Після випічки пиріг за бажанням присипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо гілочкою м’яти.

Рецепт полуничного пирога
Рецепт полуничного пирога

Під час випікання полуниця опуститься всередину тіста і надасть додаткову соковитість. Сам пиріг виходить дуже ніжним, легким і повітряним. Ніжнішим навіть за шарлотку. За рахунок того, що у пирозі велика кількість олії, він виходить вологим, як кекс. Смачний пиріг як в теплому так і в холодному вигляді. Крім того, він не засихає і залишається вологим навіть на другий день.  Такий пиріг ідеально смакує з компотами або ранковою кавою. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.

Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.