Холодний борщ з буряком – незамінний в літню спеку. Ідеальний літній суп. Готується легко, виходить смачно

Ми, українці, обожнюємо наш домашній наваристий борщ. Та зараз на вулиці спекотно, і гарячий суп не завжди лізе в рот. Пропонуємо приготувати холодний борщ, що наситить вас та чудово освіжить у літню пору.

Рецепт цього борщу відрізняється від рецепту класичного гарячого борщу, який ми всі знаємо. Виходить зовсім інша смачна страва.

Інгредієнти:

  • Буряк варений – 3 шт.
  • Огірки – 300 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Кефір – 1 л.
  • Газована вода – 1 л
  • Лимонний сік – 40 мл
  • Гірчиця солодка – 2 ст. л.
  • Цукор – 1-2 ст. л.
  • Сіль та перець – за смаком

Спосіб приготування:

Натираємо буряки на великій терці. Так само натираємо і огірки, попередньо зрізавши два краї, а також варені яйця. Мілко поріжемо великі пучки цибулі та ароматного кропу. Все складаємо в миску, додаємо порційно холодний кефір та перемішуємо.

Додаємо кефір до овочів
Додаємо кефір до овочів

Також порційно вливаємо холодну газовану воду. Можна також використати квас на березовому соку, виходить ще смачніше. Додаємо наші приправи: сіль, перець, цукор, лимонний сік та гірчицю. Всі ці інгредієнти додавайте за своїми смаковими відчуттями, так як тут все дуже індивідуально. Все гарно перемішуємо та залишаємо настоюватись в холодильнику хоча б одну годину.

Готовий холодний борщ
Готовий холодний борщ

Після цього наливаємо борщ в тарілку та можемо прикрасити: спіралька огірка, половинка яйця та невелика гілочка кропу.

Холодний борщ, прикрашений огірком, яйцем та кропом
Холодний борщ, прикрашений огірком, яйцем та кропом

Борщик вийшов освіжаючий та насичений, літом він буде незамінний на вашому столі! До того ж, його можна вважати дієтичним і дуже корисним, адже в ньому стільки овочів! Обов’язково спробуйте цю страву на заміну нашому класичному борщику.

Популярне

Схожі статті

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.