Viva Italia! “Лінивий” рецепт італійської пасти карбонара від Клопотенка: обережно – можна з’їсти пальчики

Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився простим рецептом італійського частування. Спробуйте приготувати карбонару таким способом і більше не зможете зупинитись

Італія – чудова й неймовірно колоритна країна з такою ж цікавою кухнею. За легендами, спершу італійці дуже сердились, що їхню традиційну страву готують не за класичним рецептом і змінюють всі, кому не ліньки. Втім, тепер, схоже, всі з цим змирились і навіть самі корінні мешканці Італії залюбки вносять корективи до своєї пасти.

Євген Клопотенко, відомий український кулінар, пропонує приготувати спрощений, але не менш апетитний варіант італійського частування. Отже, запасіться необхідними інгредієнтами та беріться до приготування смачної вечері.

Інгредієнти:

  • 250 грамів спагеті;
  • 150 грамів бекону;
  • 50 грамів пармезану;
  • 50 грамів звичайної цибулі;
  • 50 мілілітрів вершків;
  • Яйце;
  • Часник;
  • Зелень – на смак.

Спосіб приготування:

Спершу потрібно розігріти сковороду з олією. На неї спершу викладіть нарізаний дрібно або розчавлений часник, а потім додайте бекон і цибулю. Всі інгредієнти потрібно смажити на пательні близько декількох хвилин. Далі в сковороду слід додати яйце та всі вершки, добре перемішати утворену суміш, щоб вона стала однорідною й одразу ж зняти з вогню, аби яйце не встигло згорнутись.

Почніть готувати карбонару
Почніть готувати карбонару

Поки соус до вашої пасти трішки холоне, поставте варитись спагеті. У два літри води потрібно додати близько 20 грамів солі та столову ложку олії – бажано оливкової. Вкиньте у гарячу макаронні вироби та варіть не більше ніж 7 хвилин. Після того, як спагеті приготувались, зніміть їх з вогню та злийте воду, залишаючи декілька столових ложок води – її потрібно додати в соус для карбонари для соковитості.

Зваріть спагеті
Зваріть спагеті

Готові спагеті потрібно поєднати з соусом та добре перемішати. Викласти на тарілки готову пасту та зверху прикрасьте тертим пармезаном. За бажання, можна додати зелень.

З'єднайте страву
З’єднайте страву

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.