Коли часу немає, а смачненького хочеться: проста піца на сковороді за 10 хвилин. Вийде у кожного!

Всі ми любимо хрустку та смачну піцу з різноманітними начинками. Проте робити самому тісто для піци часто завдання трудомістке, та й часу займає немало. Пропонуємо вам експрес-варіант приготування піци в домашніх умовах.

Є різні рецепти приготування піци на сковорідці. Ми поділимось з вами перевіреним, де тісто не рідке, і тому завжди добре пропікається.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 250 г.
  • Олія рослинна – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розрихлювач – 0,5 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • ковбаса копчена
  • помідори
  • сир твердий
  • оливки
  • татарський соус
  • прованські трави

В глибоку миску наливаємо 130 мл. води, олію без запаху (можна і оливкову), насипаємо сіль, цукор та просіяне борошно з розрихлювачем. Замішуємо тісто. Якщо воно липне до рук – додайте ще трішки борошна. Замішуємо тісто на столі декілька хвилин для більшої еластичності. Розкатуємо тоненько тісто діаметром як ваша сковорідка. Нашу сковороду трішки змащуємо олією (хоча можна і без неї) та обережно переносимо на неї тісто.

Тісто для піци
Тісто для піци

Змащуємо тісто любим кетчупом чи томатним соусом. У рецепті використано татарський соус, так як він з гостринкою та спеціями.

Змащуємо тісто соусом
Змащуємо тісто соусом

Зверху кладемо нарізану смужками ковбасу та нарізані тонкими кружками помідори. Тремо сир на великій терці та розподіляємо його рівномірно на піці. Зверху для аромату посипаємо прованськими травами та нарізаними оливками.

Піца готова до смаження
Піца готова до смаження

Ставимо сковороду з піцою на маленький вогонь на 5 хвилин, потім трошки збільшимо вогонь до середнього і готуємо ще приблизно 5 хвилин до рум’яної скоринки внизу. Сковороду при цьому накрити кришкою. Час орієнтовний, тому періодично перевіряйте стан готовності піци, щоб вона не підгоріла та вийшла хрусткою.
Піца вийшла як із печі – дуже смачна та ароматна, нічим не відрізняється від ресторанної. Смачного!

Готова піца
Готова піца

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.