3 години і готово: швидкий і простий рецепт домашнього квасу без хліба. П’ємо просто так і додаємо в окрошку

Здається, що ідеальнішого напою для літньої спеки не існує. Якщо полюбляєте власноруч приготовані смаколики, спробуйте зробити самостійно і домашній квас

Квас можна з упевненістю назвати борщем у світі напоїв, адже рецептів цього смачного прохолодного частування існує просто безліч. Кожен любитель квасу запросто може відшукати свій улюблений варіант приготування цього напою. Ми пропонуємо спробувати зробити квас за цим нескладним рецептом. Для приготування квасу за цим способом не потрібен хліб. Отже, швидше купуйте всі необхідні інгредієнти та починайте створювати справжнісіньке диво смаку.

Як просто та швидко приготувати смачний квас у домашніх умовах
Як просто та швидко приготувати смачний квас у домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 1,4 літра теплої води;
  • 2 столові ложки цикорію;
  • 4-6 столових ложок цукру;
  • Пів чайної ложки лимонної кислоти;
  • Пів чайної ложки сухих дріжджів.

Спосіб приготування:

Спершу потрібно прокип’ятити воду. Потім залиште її ненадовго, аби вона охолола. Вода, з якої слід починати приготування квасу, має бути теплою. У неї всипте цикорій та цукор, а також не забудьте додати лимонну кислоту та дріжджі, як вказано в інгредієнтах. Коли всі необхідні продукти ви зібрали докупи, потрібно дуже добре перемішати отриману суміш.

Експерти поділились найпростішим і найшвидшим рецептом домашнього квасу
Експерти поділились найпростішим і найшвидшим рецептом домашнього квасу

Після того, як ви добре перемішали отриману суміш, її потрібно перелити в пляшку та щільно закрутити кришкою. Далі цю пляшку слід залишити в теплому місці на від трьох до шести годин. Втім, забути про майбутній квас не вийде, адже періодично його потрібно перемішувати. Автор рецепта зазначає, що квас можна переставити у холодильник, коли пляшка стане пружною, а напій всередині – газованим.

Коли пляшка з квасом у холодильнику охолола, можете куштувати. Автор рецепта гарантує, що такий домашній напій на цикорії нічим не поступається магазинному виробу.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.