Пиріжки більше не готую. Пишні плюшки з улюбленою начинкою чоловіка: з’їдає по 10 штук і не поправляється

Багато хто з господинь останнім часом перемикнулися з пиріжків на плюшки. Домашні ласують ними не згірш, ніж тістом із начинкою. Сьогодні розглянемо нескладний рецепт, як приготувати ці солодощі з дріжджового тіста з маком. Сімейному бюджету така випічка не загрожує абсолютно, тож домашні можуть ласувати досхочу.

Багато хто з господинь останнім часом перемикнулися з пиріжків на плюшки. Домашні ласують ними не згірш, ніж тістом із начинкою. Сьогодні розглянемо нескладний рецепт, як приготувати ці солодощі з дріжджового тіста з маком. Сімейному бюджету така випічка не загрожує абсолютно, тож домашні можуть ласувати досхочу.

Вам знадобиться для тіста:

  • 170 мл молока;
  • 400 г борошна;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 яйце та 1 жовток;
  • 40 г цукру;
  • 12 г пресованих дріжджів;
  • ¼ ч.лож. солі.

Для начинки:

  • 150 мл молока;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 100 г маку;
  • 150 мл води;
  • 40 г волоських горіхів;
  • 1 яйце для змащування та 1 білок.
Тісто має піднятися в 2-3 рази

Починайте з тіста. Розігрійте молоко, додайте в нього дріжджі і трішки цукру, ретельно все змішайте і відставте на 10 хвилин. Вмішайте решту цукру ціле яйце і жовток з другого яйця (білок піде на начинку). Перемішуйте, допоки цукор повністю не розтане.

Борошно змішайте з сіллю, просійте через сито й всипте у молочну суміш. Замісіть тісто, додаючи по шматочку м’якого вершкового масла. Місити доведеться довго, допоки шар у руках не стане гладеньким. Покладіть його в миску і залиште хвилин на 40 в теплому місці. Тісто має збільшитися в розмірах приблизно втричі.

Мак спочатку варять у воді, потім у молоці

Допоки тісто підходить, беремося до маку. Його треба пересипати в каструлю, залити водою і варити на не дуже сильному вогні 10 хвилин. Тепер воду злийте, натомість добавте молоко. Варіть ще 10 хвилин, після чого відкиньте на сито, щоб рештки молока стекли. Варений мак змішайте з цукром і подрібніть у кавоварці. Додайте подрібнені волоські горіхи, ретельно змішавши всі інгредієнти. Яєчний білок, що залишився від тіста, збийте в густу піну.

Коли тісто підійде, розділіть його навпіл. Одну половинку розкачайте шаром завтовшки 3-4 мм, викладіть зверху половину начинки й розподіліть по всій поверхні. Зверху змастіть тоненько збитим білком (теж пів порції).

На розкатаний шар тіста викладають макову начинку

Загорніть пласт рулетом, защепіть краї. Тепер наріжте рулет на порційні шматки близько 4 см. Викладіть на деко і залиште десь на пів годинки, щоб підросли. Таку ж операцію проведіть із другою половиною тіста. Змастіть плюшки збитим яйцем і відправте в попередньо розігріту духовку. Температуру виставте 180 градусів.

Плюшки мають випікатися не більш як 30 хвилин. Подавайте до столу, коли охолонуть.

Популярне

Схожі статті

Павло Зібров зустрівся з Іриною Білик і зізнався у почуттях до жінки: як на це реагує його дружина Марина?

Нещодавно у мережі з'явилася фотографія відомого співака Павла Зіброва разом із красивою та талановитою Іриною Білик. Ця світлина викликала зацікавлення щодо їхнього давнього дружнього зв'язку.

Коли готую рис так, а до нього додаю запечену курочку, мої їдоки біжать за стіл наввипередки: кращий рецепт

Якщо вам настільки набридли традиційні способи приготування курки, то цей рецепт стане для вас справжнім відкриттям: неймовірний рецепт курочки, запеченої у духовці з розсипчастим рисом.

Ротару показала архівне фото своїх батьків: юна Софія між мамою й татом — назавжди найрідніші та найближчі

Софія Ротару завжди вражає своїх шанувальників не лише талантом, а й глибокою людяністю. Її зворушливі фотографії разом із батьками служать своєрідним нагадуванням про важливість родинних цінностей.