Привезла цей рецепт з Ізраїля: тонкий лаваш для шаурми і швидких сніданків. Борошно, вода, сіль і все готово

Цей рецепт точно поповнить вашу скарбничку улюблених частувань. Для ідеальної шаурми важливо приготувати тонкий лаваш, який доповнить вашу страву

Лаваш – виріб, який можна їсти хоч цілодобово. Він ідеально пасує до перших і других страв, а також стає чудовою основою для різноманітних закусок, як от, наприклад, шаурма. Втім, головною особливістю цього виробу є його товщина – вона повинна бути мінімальною. Розповідаємо, як приготувати лаваш, щоб він вийшов тонким і чудово смакував.

Зауважте, що тісто, яке виходить за цим рецептом, можна використовувати як заготівлі. Після приготування просто помістіть його у морозильну камеру та діставайте, коли хочете побалувати себе або близьких смачним виробом з борошна.

Інгредієнти:

  • Півтора стакана борошна;
  • Пів стакана гарячої води;
  • 3 столові ложки олії;
  • Дрібка солі.

Спосіб приготування:

Почніть готувати тісто. Першим кроком буде просіювання борошна. Всипте його в окрему миску та додайте до нього сіль. Далі влийте в суміш олію та гарячу воду – спершу добре перемішайте отриману суміш виделкою або вінчиком, а потім почніть замішувати тісто руками. Зверніть увагу, що спершу вам може здатись, ніби у тісті занадто мало води й воно густе, втім потрібно продовжувати місити – додавати рідину не потрібно.

Приготуйте тісто для лаваша
Приготуйте тісто для лаваша

Коли тісто готове, загорніть його у харчову плівку та відставте на пів години. Дайте тісту відпочити пів години за кімнатної температури. За цей час воно стане еластичним і з ним буде легше працювати. Через відведений час поверніться до тіста та розділіть його на чотири частини. Розкачайте тісто в дуже тонкий шар, товщиною не більше 3 мм. Залишіть тісто на стакані, аби воно не стягнулось.

Залиште тісто таким чином
Залиште тісто таким чином

Тим часом почніть працювати з іншими листами тіста. Розігрійте пательню без олії та викладіть на неї лист. Смажте на помірному вогні з кожного боку по декілька хвилин – коли побачите, що на тісті з’являються бульбашки, перевертайте його на інший бік. Найголовніше підібрати “правильний” вогонь: на маленькому тісто миттєво згорить, а на маленькому – не встигне приготуватись.

Готова страва
Готова страва

Щоб лаваш не став жорстким і твердим, перекладайте кожен лист рушником, змоченим у воді і добре віджатим. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.