Хоч з картоплею, хоч з капустою: хрусткі ліниві пиріжки з лаваша “П’ятихвилинка”. Пишні, м’які, не осідають

Досвідчені господині ніколи не осоромляться перед гостями. Навіть якщо ті нагодилися зненацька. Якщо у холодильнику залишилося картопляне пюре з вечері, а в хлібниці – пачка лаваша, можна подавати частування вже за 5 хвилин.

Досвідчені господині ніколи не осоромляться перед гостями. Навіть якщо ті нагодилися зненацька. Якщо у холодильнику залишилося картопляне пюре з вечері, а в хлібниці – пачка лаваша, можна подавати частування вже за 5 хвилин. Тим, кому доведеться варити картоплю, знадобиться ще зо пів годинки. Час спливе непомітно за балачками. Не встигнуть люди отямитися, як на столі вже з’являться свіженькі пиріжки-п’ятихвилинки з пилу-жару.

Вам знадобиться:

  • 6 середніх картоплин;
  • 2 тонких лаваші;
  • 50 г кропу;
  • 1 ч.лож. суміші перців;
  • 1 ч.лож. олії;
  • сіль, вода.
Мінімум продуктів і максимум результатів

Обчищену картоплю покладіть у каструлю, залийте водою, посоліть і поставте варитися. Коли вода закипить, зробіть слабкий вогонь і тримайте картоплю до готовності. В залежності від сорту картоплі на це піде 20-30 хвилин.

Тим часом помийте і висушіть паперовим рушником кріп та дрібненько наріжте. Коли картопля стане м’якою, воду злийте і зробіть пюре, в яке додайте кріп і ретельно перемішайте, щоб зелень розповсюдилася по всій картопляній масі. Приправте улюбленими спеціями.

У центр квадратиків викладається начинка

Тонкий лаваш наріжте порційними квадратами. В центр кожного квадратика ложкою накладайте начинку. Краї підверніть усередину й загорніть конвертиком.

Деко змастіть олією, викладіть всі пиріжки й кожен промажте олією додатково. Духовку розігрійте до 180 градусів. У гарячу шафу поставте пиріжки й витримайте 5 хвилин. Пиріжки-п’ятихвилинки готові – можна ласувати.

Пиріжки викладаються у форму для запікання

Начинкою з картоплею можете не обмежуватися. Такі швидкі пиріжки смакуватимуть і з капустою, і з будь-яким іншим овочевим варіантом. Це справжня знахідка для вегетаріанців.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.