Смачний сніданок за 10 хвилин: у тісто для оладок додаю консервовану кукурудзу й отримую зовсім іншу страву

Якщо набридли звичайні оладки, зготуйте на сніданок з додаванням консервованої кукурудзи та приправте сметаною. І діти, й чоловік залюбки з'їдять усе до останньої крихти.

Якщо набридли звичайні оладки, зготуйте на сніданок з додаванням консервованої кукурудзи та приправте сметаною. І діти, й чоловік залюбки з’їдять усе до останньої крихти.

Вам знадобиться:

  • 170 г борошна;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 0,5 скл. сметани;
  • сіль, перець, олія.
Якщо надумаєте злити воду з банки, зробіть це за допомогою друшляка

До борошна додайте розпушувач і кукурудзу. Якщо рідину не хочете виливати, тоді знадобиться трішки більше борошна.

Відділіть в яйцях білки від жовтків. Жовтки змішайте зі сметаною, посоліть і поперчіть. Жовткову масу з’єднайте з борошняною. Білки збийте в густу піну й обережно введіть у тісто так, щоб вони не осіли.

Олію налийте на пательню завтовшки 1 см, розігрійте на вогні. Великою ложкою зачерпуйте тісто і виливайте на сковорідку. Смажте з обох боків до отримання золотавої скоринки.

Кукурудзяні оладки підсмажуйте з обох боків

Якщо це сніданок, то кукурудзяні оладки подавайте зі сметаною. Якщо робите гарнір до м’яса, то полийте їх м’ясною підливою чи гірчичним соусом.

Як відділяти жовток від білка

У кожної господині свій спосіб розмежування жовтків та білків. Можливо, ви візьмете на озброєння один із нижченаведених. Бажано працювати з яйцем, яке щойно дістали з холодильника.

Розбийте яйце в невелику мисочку так, щоб не ушкодити жовток. Намастіть пальці часниковим соком. Візьміться пальцями за жовток і легко виймете його, а білок залишиться у посудині.

Спробуйте і такий метод. Поставте лійку над полумиском. В неї розбийте яйце. Білок стече вниз, а жовток залишиться у лійці.

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.