Лінивий яблучний штрудель без возні з тістом. Як приготувати штрудель з лаваша. Простий десерт за 10 хвилин

Бажаєте приготувати смачний ніжний хрусткий штрудель в домашніх умовах без замішування тіста? Тоді цей рецепт вас точно порадує. Готуємо яблучний штрудель з лаваша.

Начинку можна брати різну. Сьогодні ж мова піде про класичний яблучний штрудель, який сподобається всім.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 1 шт.
  • Яблука – 3-4 шт.
  • Родзинки – 120 г.
  • В’ялена вишня – 50 г.
  • Горіхи – 30 г.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 г.
  • Ванільний екстракт чи ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Лимон – 0,5 шт. (для цедри)

Для змащування рулету:

Яйце + 1 ст. л. молока + 1 ч. л. ванільного цукру

Яблука очищуємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо в миску та збризкуємо лимоном щоб яблука не потемніли. Перемішуємо, додаємо родзинки та вишню. При бажанні можна додати інші сухофрукти (чорнослив, курагу – все що любите). Перед цим замочіть сухофрукти в апельсиновому соку, коньяку чи воді на 15-20 хвилин щоб пом’ягшити їх. Подрібніть горіхи (ми взяли мигдаль з фундуком) та теж додайте до начинки. Додайте цукор за смаком, перемішайте.

Начинка для штруделя
Начинка для штруделя

На розігрітій сковороді розтопіть масло та додайте нашу суміш. Тушіть на маленькому вогні 10 хвилин. Вкінці додаємо ванільний екстракт, корицю та потремо на мілкій терці цедру лимона. Начинка для штруделя готова.

Тепер готуємо змазку для штруделя. Розбиваємо яйце, додаємо молоко та ванільний цукор і перемішуємо. Вмикаємо духовку на 180 градусів.

Формуємо штрудель. Розстеляємо лаваш, злегка змащуємо частиною яєчної суміші. За бажанням зверху можна посипати крихтами печива чи меленими горіхами. Викладаємо начинку та згортаємо її в рулет.

Формуємо штрудель
Формуємо штрудель

Викладаємо штрудель на противень та змащуємо рештою яєчної суміші. Зверху для краси посипаємо цукром змішаним з корицею. Відправляємо в духовку на 25-30 хвилин до рум’яної скоринки.

Вийшло тонке тісто та багато соковитої начинки. Чудовий швидкий десерт до столу!

Готовий штрудель з лаваша
Готовий штрудель з лаваша

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.