Беру кабачки, сир, часник і все це запікаю. Швидко та смачно так, що тарілки вилизують: все літо не набридає

Для багатьох страви з кабачків є найбільш бажаними на столі. Для ти, хто любить цей овоч, але не полюбляє тривале приготування наступній рецепт

Мабуть нікого вже не треба переконувати в тому, що кабачки не тільки відносно дешевий, але й корисний дієтичний продукт, а, значить, для тих, хто турбується про своє здоров’є, він просто незамінний особливо в поєднанні з такими смачними інгредієнтами.

Кабачки з сиром та часником запікаємо у духовці. Швидко та смачно на обід або вечерю для невеликої родини. Ця страва особливо смачна гарячою, але охолодженою теж дуже не погана.

Спочатку включіть духовку у режимі “верх-низ”, щоб поки ви займалися стравою, а вам для цього треба буде хвилин 20, вона нагрілась до 200 градусів.

Тепер починайте готувати з натхненням та любов’ю.

Які інгредієнти потрібні:

  • Кабачки молоді тонкошкірі- 2 штуки
  • Сир твердий типу “Гауда”- 150 грамів
  • Часник- 1 зубчик
  • Сухі молоті приправи (паприка, базилік, чебрець або інші за смаком)- по 0,25 чайної ложки
  • Сіль- за смаком
  • Оливкова олія- 1 столова ложка
  • Зелень- за смаком
Кабачки з часником та сиром запечені у духовці
Кабачки з часником та сиром запечені у духовці

А далі все просто.

Візьміть сир та  натріть його на тертці із середніми або дрібними зубками. Часник треба очистити та пропустити через прес. Тепер змішайте тертий сир та подрібнений часник і додайте свої улюблені мелені приправи.

Кабачки треба добре промити і обсушити. Зріжте з обох країв. Якщо у вас  кабачки не молоді, тоді зніміть з них шкірку і видаліть насіння всередині. Наріжте кабачки тонкими брусочками, як на фото. Посипте зверху рівним шаром натертого сиру з приправами та часничком. Треба сказати, що якщо хочете, то візьміть не свіжий часник, а сухий мелений. Скільки? Ну, за вже за вашим смаком.

Кабачки з часником та сиром запечені у духовці
Кабачки з часником та сиром запечені у духовці

Змастіть олією за допомогою кондитерського пензлика форму для запікання та викладіть кабачки. Подивіться, як вони викладені на фото. Зверху збризкайте оливковою олією. Посоліть за смаком, якщо вважаєте за потрібне. Треба пам’ятати, що сир, який є у складі страви може бути досить соленим, тому з сіллю будьте обережніше.

Кабачки з часником та сиром запечені у духовці
Кабачки з часником та сиром запечені у духовці

Тепер треба відправите форму для запікання в заздалегідь розігріту духовку. За той час, що ви готували, духовка повинна була нагрітися приблизно до потрібної температури. 200 градусів є? От і добре. Залиште в ній форму з кабачками до готовності. Пам’ятайте, що час запікання залежить від можливостей вашої духової шафи, але в середньому, при такій  температурі, це буде близько 20 хвилин. Для зарум’янювання сиру рекомендується залишити страву в духовці ще на 5 хвилин, попередньо встановив режим “конвекція”.

Прикрасьте готову страву свіжою зеленню. От і все. Їжте із задоволенням!

Кабачки з часником та сиром запечені у духовці
Кабачки з часником та сиром запечені у духовці

Доречи, смак цієї страви можна змінювати завдяки використанню різних видів сирів або міксуючи їх один з одним.

Популярне

Схожі статті

Весільні сукні зірок, заради яких варто вийти заміж: наречені Тіна Кароль, Настя Каменських, Аліна Гросу

Тіна Кароль, Настя Каменських та Аліна Гросу у день власного весілля виглядали неперевершено. Всі ці співачки обрали для себе дорогі і вишукані весільні сукні.

Ця намазка “Дай краба” залітає під “100 грам” тільки так. Смачно навіть просто з хлібом – є один секрет

Дізнайтеся, як легко та просто приготувати найсмачнішу намазку з крабових паличок. Ця ніжна закуска стане справжнім хітом на вашому святковому столі.

“Нехай би показали свої ніжки”: Ірина Білик висловилася про виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні

Ірина Білик прокоментувала виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні. Співачка запевнила, що їй сподобалося все у номері дівчат, крім їхнього вбрання.