Більше їх не треба смажити: смакота з кабачків за 20 хвилин – найкраще, що я куштувала. Навчив турецький кухар

Кабачки – універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачної, ніжної і соковитої запіканки з кабачка зі сметанним соусом.

Мабуть всі люблять кабачки. Та більшість людей готує цей овоч лише одним способом – смажить разом з часником і майонезом. Насправді, кабачки можна смачно приготувати багатьма способами. Спробуйте приготувати запіканку з кабачків під сметанним соусом. Виходить ніжно, соковито і до того ж корисно.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт (750 гр);
  • олія – 1 ст.л;
  • сметана – 350 г;
  • сир кисломолочний – 100 г;
  • кріп – 1 пучок:
  • сушений часник – 0,5 ч.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Кабачки миємо, відрізаємо кінчики і нарізаємо на тонкі кружальця приблизно 5 мм в товщину. Перекладаємо нарізані кабачки у глибоку ємність додаємо пів чайної ложки солі, трохи чорного перцю і добре перемішуємо. Готуємо заливку. У мисці змішуємо сметану, кисломолочний сир, нарізаний кріп, сіль, перець і сухий часник. Добре перемішуємо до однорідності. Жирність сметани і сиру великої ролі не грають. Та не варто використовувати обезжирений кисломолочний сир. Краще використати 5%-й або 9%-й сир.

 Рецепт ніжної кабачкової запіканки під сметанним соусом
Рецепт ніжної кабачкової запіканки під сметанним соусом

Форму для запікання ретельно змащуємо рослинною олією. Змащуємо дно а також бортики форми. Викладаємо кабачки з нахльостом один на другий, як риб’яча луска. Кабачки заливаємо сметанно-сирною заливкою, розприділяючи її по всій поверхні кабачків.

Рецепт ніжної кабачкової запіканки під сметанним соусом
Рецепт ніжної кабачкової запіканки під сметанним соусом

За бажанням зверху запіканку можна присипати твердим сиром. Тоді й готовій страві буде смачна сирна скоринка.

Випікаємо запіканку у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Рецепт ніжної кабачкової запіканки під сметанним соусом
Рецепт ніжної кабачкової запіканки під сметанним соусом

Готова запіканка виходить дуже ароматною і апетитною. Її потрібно подавати відразу після випікання. Така запіканка стане чудовим доповненням до м’яса, риби. Також її можна їсти просто зі шматочком хліба.

Варто відзначити, що ця страва з кабачків є низькокалорійною і не нашкодить вашій фігурі. Калорійність цієї страви всього 95-100 кілокалорій на 100 грам.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.