Здобна плетінка “Косичка” з маком і хрумкою крихтою. Булочки до чаю м’які як хмаринка, довго не черствіють

Часом хочеться побалувати себе смачною домашньою випічкою, втім витрачати багато часу на приготування страви бажання немає. Пропонуємо до вашої уваги цей простий, але вдалий рецепт

Від аромату свіжої та ще гарячої плетінки буквально можна втратити розум, а ось спробувавши її хоча б раз, ви вже точно не зможете відмовитись від цієї здоби. Авторка рецепта пропонує потішити себе та своїх рідних і приготувати смачну плетінку за цим надзвичайно простим методом. Основна ідея такої випічки полягає в її оформленні – дріжджове тісто заплітають у косичку. Хтось робить класичне плетіння з трьох частин, а комусь хочеться поекспериментувати, тому в хід йдуть складніші узори.

Хай там як, але смак цього частування неможливо передати, а завдяки простоті цього рецепта ви більше не захочете купляти плетінку в магазині – домашня смакує набагато краще. Отже, беремось до приготування випічки.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка;
  • Дріжджі сухі – 3 чайні ложки;
  • Цукор – 3 чайні ложки;
  • Борошно – 3,5-4 склянки (2,5 в тісто + 1 склянка на домішування);
  • Маргарин – 50 грамів;
  • Жовток – 1 шт.;
  • Сіль – пів чайної ложки;
  • Молоко – 2 столові ложки;
  • Мак – для присипки.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно приготувати опару. Для цього в невеликій місткості перемішайте дріжджі та цукор, розчиніть отриману суміш у теплому молоці. Продовжуйте перемішувати, доки всі продукти не розчиняться та не утворять однорідну масу. Посуд з отриманою сумішшю потрібно накрити рушником і залишити настоюватись – в залежності від якості дріжджів цей процес може зайняти від 15 до 30 хвилин.

Приготуйте опару
Приготуйте опару

Перед приготуванням заздалегідь потрібно дістати з холодильника масло та дати йому розм’якнути. Воно не повинне текти, втім і “дубовим” його використовувати для випічки не слід. Поки масло тримає форму, наріжте його великими шматками та помістіть в окрему миску. До маргарину додайте 2,5 стакани просіяного борошна та руками перетріть із маслом в крихту. Коли опара настоялась, змішайте її з борошном і маргарином, поки не вийде липка маса.

Добре посипте стіл борошном і викладіть на нього тісто. Поступово досипаючи борошно потрібно замісити однорідне й нелипке тісто. Для цього знадобиться ще не більше одного стакана борошна. Отримане тісто викладіть у миску та накрийте рушником. Залиште у теплому місці на годину.

Приготуйте тісто
Приготуйте тісто

Коли тісто піднялось, обімніть його та розділіть на дві частини – з кожної вийде одна плетінка. Далі кожну половину розділіть на три рівні частини, з яких потрібно заплести косичку. Заплітаємо ковбаски в косу. Таким чином у нас вийшло 2 плетінки, які викладаємо на деко, злегка присипане борошном. Накриваємо деко плівкою або серветкою і залишаємо плетінки підніматися приблизно на 20-30 хвилин.

Зробіть косички
Зробіть косички

У невеликій піалі ретельно перемішуємо жовток і декілька столових ложок молока Змастіть отриманою сумішшю плетінку та акуратно посипте її маком. Духовку попередньо розігрійте до 200 градусів і поставте в неї деко з плетінками на 10 хвилин. Потім зменште температуру до 180 градусів і випікайте булочки ще 20 хвилин до готовності та утворення рум’яної скоринки.

Популярне

Схожі статті

Беру борошно і воду: готую хрусткі домашні крекери, які розлітаються в родині як насіння. Всього 15 хвилин

Крекери - це проста і смачна закуска, якою ми часом нехтуємо. Але готуються вони дуже просто і швидко навіть у домашніх умовах. Саме такий рецепт хрустких солоних крекерів ми сьогодні й підготували.

Смачно – не означає дорого: показую, як роблю розкішні млинці з потрійним наповненням – сир, мак і вишня

Рекомендуємо спробувати ідеальні млинці з потрійною начинкою: вишнею, сиром і маком. Такий десерт виходить неймовірно смачним та дуже красивим.

Різні погляди, зради та конфлікти: чому Камалія розлучилася з мільярдером Захуром після 20 років шлюбу

Вже пройшло майже рік, як відома українська співачка Камалія оголосила про розлучення зі своїм чоловіком-мільярдером Захуром. Артистка досі приховує реальні причини розставання з чоловіком.