З такою закускою до шашликів справа не дійде: рецепт помідорів за 5 хвилин по рецепту улюбленої свекрухи

Літо – сезон свіжих овочів. Саме час готувати якомога більше страв зі смачних сезонних овочів. Пропонуємо до вашої уваги рецепт пікантних закусочних помідорів по-корейськи.

Більшість українців звикли влітку робити малосольні огірочки. Вони виходять хрумкі, ароматні і ледь солоні. Та щось подібне можна зробити і з помідорами. Закусочні помідори по-корейськи можна їсти відразу після приготування. Вони виходять неймовірно смачними, пікантними і соковитими. Такі помідори стануть ідеальним доповненням до шашлику, чи молодої картопельки з кропом.

Необхідні інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;
  • болгарський перець – 2 шт;
  • свіжий перець чилі – 2 шт;
  • часник молодий – 2 головки;
  • свіжа зелень (кріп, петрушка) – 1 великий пучок;
  • оцет 9%-й – 100 мл;
  • олія рафінована – 100 мл;
  • сіль – 50 г;
  • цукор – 100 г.

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо заправку для помідорів. Болгарський перець миємо, очищаємо від зерен, у перця-чилі зернятка залишаємо для додаткової гостроти, часник очищаємо. На м’ясорубці або за допомогою блендера потрібно перемолоти болгарський перець, перець чилі та часник. Має вийти суміш, схожа на кашку. Сюди ж додаємо дрібно нарізану зелень, сіль, цукор, оцет і соняшникову рафіновану олію. Все ретельно перемішуємо. Заправка готова.

Рецепт помідорів за 5 хвилин по рецепту улюбленої свекрухи
Рецепт помідорів за 5 хвилин по рецепту улюбленої свекрухи

Підготуємо помідори. Для цього рецепту підійдуть м’ясисті і соковиті помідори, або невеличкі коктейльні томати. Помідори треба ретельно помити і просушити. Якщо ви використовуєте маленькі помідори, то розріжте їх навпіл, а якщо більш крупні – на четвертинки. Також не забудьте видалити у помідорі плодоніжки.

Підготуйте посудину, в якій будете маринувати помідори. Можна використати трилітрову банку, або великий контейнер.

Рецепт помідорів за 5 хвилин по рецепту улюбленої свекрухи
Рецепт помідорів за 5 хвилин по рецепту улюбленої свекрухи

Викладаємо у підготовлену ємність почергово заправку і помідори. Першим шаром має йти заправка. так робимо поки не закінчаться всі помідори і вся заправка.

Рецепт помідорів за 5 хвилин по рецепту улюбленої свекрухи
Рецепт помідорів за 5 хвилин по рецепту улюбленої свекрухи

Такі помідори можна їсти відразу, та особливого смаку вони набувають, коли постоять в холодильнику 12 годин. Зберігаються такі помідори в холодильнику близько тижня, але з’їдаються вони набагато швидше.

Готові помідори виходять вміру гострі, з приємним кисло-солодким смаком і часниковою пікантністю. Це дуже смачно!

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.