Як зробити цукати з полуниці? Рецепт приготування з покроковими фото: неймовірно смачно, ароматно і яскраво

Урожай полуниці цьогоріч видався доволі хороший. Тож треба не лише наїстися досхочу, але й зробити запас на потім, щоб ласувати смачними яскравими ягодами, коли стане прохолодно. Аромат полуниці залишиться, і колір збережеться. На смак же цукати будуть кращі за цукерки.

Урожай полуниці цьогоріч видався доволі хороший. Тож треба не лише наїстися досхочу, але й зробити запас на потім, щоб ласувати смачними яскравими ягодами, коли стане прохолодно. Аромат полуниці залишиться, і колір збережеться. На смак же цукати будуть кращі за цукерки.

Вам знадобиться:

  • 1,3 кг полуниці;
  • 240 мл води;
  • 1 кг цукру;
  • 2 г лимонної кислоти.
Полуницю відділяйте від сиропу за допомогою сита

Спочатку підготуйте полуницю до приготування цукатів. Ягоди вимийте і дайте просохнути. Якщо вони великі, розріжте навпіл. Дрібні й середнього розміру можете залишити цілими.

Залийте воду в каструлю, додайте цукор і закип’ятіть. Трішки поваріть на несильному вогні, щоб сироп почав густішати. Додайте лимонну кислоту, перемішайте, щоб вона розчинилася, й знімайте з вогню.

Викладіть ягоди на сітку, щоб збігла рідина, а потім закладіть у сушарку

Залийте полуницю сиропом, доведіть до кипіння і витримайте на вогні 5 хвилин. Зніміть сотейник з плити й відставте на 12 годин. Потім знову прокип’ятіть і ще на пів доби залиште настоюватися.

Після просушування цукати складіть у скляний чи пластиковий слоїк для зберігання

Тепер сироп зливайте, пропустивши вариво крізь сито. Ягоди розкладіть на сітці та закладіть у сушарку. Виставте температуру 60 градусів і дочекайтеся, поки підсохнуть. Якщо не маєте сушарки, можете сушити на повітрі. Тоді доведеться чекати зо 3 дні.

Коли цукати стануть сухими й пружними ззовні з трішки вологою серединкою, їх складають у скляний слоїк чи пластиковий контейнер. Подавати до чаю солодощі можете замість цукерок.

Популярне

Схожі статті

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Сумської збирає компліменти від всіх жінок України (ФОТО)

Георгій народився у другому шлюбі Анатолія Хостікоєва та Любов Кубюк. Звісно, як мама і тато, став актором. Нині знаменитий чоловік приміряє на себе різні цікаві образи.

Час від часу влаштовую рідним кавказький сніданок: готую справжні хачапурі по-аджарськи з листкового тіста

Майже справжні хачапурі по-аджарськи можна легко приготувати на українській кухні. Для цього знадобиться листкове тісто, а приготувати човник – справа рук техніки.

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.