Закуска з запечених помідорів готується легко і йде на “ура”: будьте готові, що гості попросять добавки

Якщо є вільні пів години, приділіть їх приготуванню запечених томатів. Закуска вийде не лише смачною, але й надзвичайно гарно виглядатиме на блюді.

Якщо є вільні пів години, приділіть їх приготуванню запечених томатів. Закуска вийде не лише смачною, але й надзвичайно гарно виглядатиме на блюді.

Вам знадобиться:

  • 300 г помідорів;
  • 60 г твердого сиру;
  • 50 г майонезу;
  • 1 зубок часнику;
  • 2 гілочки кропу;
  • чорний мелений перець, сіль.
Помідори треба нарізати кружальцями

До вибору сиру треба поставитися серйозно, бо якщо він дуже плавкий, то розтечеться по деку і зіпсує всю картину. Сир натріть на тертці, а часник пропустіть крізь прес. Якщо немає свіжого часнику, візьміть 0,5 ч.лож. сухого.

Помідори помийте, висушіть, наріжте товстенькими кільцями. Вони мають бути міцними, щоб тримали форму. Бажано, щоб це були сливки чи рожеві, але підійдуть і червоні томати.

Часник додайте до майонезу й перемішайте. На деко викладіть пергамент, змастивши олією, а зверху розкладіть кружальця помідорів. Посоліть і поперчіть томати. На кожен шматочок намастіть майонез з часником. Зверху посипте сиром із гіркою.

Головне – не перетримати помідори в духовці

Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте закуску запікатися. Ввімкніть режим гриля і тримайте 5 хвилин. Якщо сир недостатньо розплавився, можете витримати ще 2 хвилини. Довше не треба.

Перекладіть готові кружальця на таріль і посипте подрібненим кропом. Якщо кріп у вас дома не люблять, замініть будь-якою іншою зеленню – петрушкою, кінзою, зеленою цибулею тощо. Головне, щоб приправа була вимита й висушена перед нарізкою.

Майонез можете за бажанням замінити сметаною чи йогуртом. Звісно, ідеальний варіант – зробити соус самостійно, але це вже вищий кулінарний пілотаж.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.