Так соковитіше і ситніше. Відбивні у картопляній шубці: готую своїм домашнім через день, не набридає

Якщо не знаєте, чим здивувати сім'ю на вечерю, а в холодильнику лише куряче філе і картопля, приготуйте смачні відбивні у картопляній шубці. Це дуже смачна і ситна страва.

Куряче філе приготовлене у картопляній шубці ніколи не виходить сухим. Такі відбивні мають хрумку скоринку, а всередині дуже ніжні і соковиті. Ця страва поєднує в собі відразу дві страви: деруни і відбивні. Тож сподобається м’ясо в шубці всі членам вашої сім’ї.

Необхідні інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт;
  • картопля – 1,5 кг;
  • часник – 3 зубчика;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 2 ст.л з гіркою;
  • сметана – 200 г (для соусу);
  • сіль, перець, зелень за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Куряче філе миємо, просушуємо і нарізаємо на порційні шматки. Для цього філе розріжте навпіл поперек, а потім кожен шматок розріжте вздовж ще не декілька шматків.

Відбивні у картопляній шубці: готую своїм домашнім через день, не набридає

Відбиваємо м’ясо з однієї сторони. Якщо ви будете готувати цю страву зі свинини, то відбийте м’ясо з двох сторін. Відбиті шматочки філе солимо і перчимо з двох сторін.

Поки м’ясо маринується, підготовлюємо інші інгредієнти. Очищену і вимиту картоплю натираємо на крупній тертці. У натерту картоплю видавлюємо 3 зубчика часника, додаємо 1 яйце, сіль, перець та улюблені спеції. Також додаємо борошно і перемішуємо.

Відбивні у картопляній шубці: готую своїм домашнім через день, не набридає

Пательню ставимо на вогонь нижче середнього, щедро наливаємо олії. Берем шматочок філе і на руці обкаладаємо його сумішшю з картоплі і відразу викладаємо смажитись. Картопляний шар не варто робити дуже товстим.

Відбивні у картопляній шубці: готую своїм домашнім через день, не набридає

Так робимо з кожним шматочком м’яса.Обсмажуємо філе в шубці з двох сторін до золотистостості.

Відбивні у картопляній шубці: готую своїм домашнім через день, не набридає

Подавати страву потрібно відразу після смаження. Зверху утвориться хрумка картопляна скоринка, а всередині буде соковите і ніжне м’ясо.

До такої страви ідеально підійде сметанний соус. Змішайте у мисці сметану, дрібно нарізаний кріп, сіль, перець і видавте пару зубчиків часнику. Також можна зробити суміш зі сметани та майонезу. Тоді смак соусу буде більш насиченим і смачним.

Смачного!