Пухнасте тісто для пиріжків. Виходять пишні як хмаринка, підходять під різні начинки: дякую сусідці, підказала

Найголовніше у приготуванні пиріжків – зробити правильне тісто. Пропонуємо завчити напам'ять цей рецепт, який точно виручатиме вас у різних життєвих ситуаціях

Пиріжки – страва, яка подобається кожному. Випічка може стати перекусом або ж чудовим додатком до основної страви. Пиріжки чудово смакують, наприклад, із супом або ж борщем. Втім, найголовнішим у процесі приготування пиріжків є не лише начинка, а тісто. Правильно зроблене тісто точно надасть випічці чудового смаку, але, якщо приготувати його невірно, ризикуєте все зіпсувати.

Експерти поділились кількома порадами, як правильно готувати тісто, аби воно підійнялось. Зокрема, потрібно використовувати сухі дріжджі та уникати під час замішування тіста різких перепадів температури та протягів. Крім того, порадили кулінари, молоко та масло мають бути теплими, а не гарячими, а ось замішувати тісто слід лише руками. Ми пропонуємо приготувати тісто за цим швидким і простим рецептом. Вам не доведеться витрачати багато часу та зусиль, аби вимісити тісто для пиріжків.

Як приготувати ідеальне тісто для пиріжків за швидким рецептом
Як приготувати ідеальне тісто для пиріжків за швидким рецептом

Інгредієнти:

  • 600 грамів борошна;
  • 1 стакан теплої води;
  • 1 стакан окропу;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 50 грамів дріжджів;
  • 3 столові ложки олії.

Спосіб приготування:

В окрему миску потрібно влити теплу воду та додати до неї солі, вершкового масла та цукру. Не забудьте додати дріжджі та добре перемішати отриману масу. Далі додайте 4-5 столових ложок борошна, а потім влийте в масу стакан окропу та продовжуйте замішувати тісто. Спершу можете використати ложку, але потім замішуйте руками. Залиште готове тісто, накрите рушником, на пів години та почніть готувати пиріжки.

З такого тіста за швидким рецептом вийдуть ідеальні пиріжки з універсальною начинкою
З такого тіста за швидким рецептом вийдуть ідеальні пиріжки з універсальною начинкою

Подавайте страву до столу гарячою. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Слава Соломка знає про життя Олі Фреймут і її чоловіка за кордоном більше за інших: “Вона поїхала назавжди”

Телеведучий Слава Соломка висловився щодо виїзду за кордон своєї колеги, Ольги Фреймут, яка перебралася до Лондона не лише з дітьми, але й з чоловіком.

Це так просто, що будете готувати по 2 рази на тиждень: картопля, запечена у фользі з морквою та ковбасою

У сучасному темпі життя, коли час — це найбільша цінність, поєднання простоти, бюджетності та смаку в стравах — золотий стандарт. І що може бути краще, ніж картопля, запечена у фользі?

Такого баунті в магазині не купите: домашнє печиво без додавання яєць. Гора ласощів до чаю за лічені хвилини

Спробуйте смачне та ароматне печиво з кокосовою стружкою, яке дуже просто приготувати самостійно, а головне – з найдоступніших інгредієнтів.