“М’ясний вулик” випікається всього 20 хвилин: страву з картоплі й фаршу домашні з’їдять у першу чергу

Ця страва зі звичайної картоплі й фаршу матиме гарний вигляд навіть на святковому столі, оскільки зроблена доволі оригінально і за формою нагадує бджолині стільники. А соус "Бешамель" надасть "М'ясному вулику" особливої пікантності.

Ця страва зі звичайної картоплі й фаршу матиме гарний вигляд навіть на святковому столі, оскільки зроблена доволі оригінально і за формою нагадує бджолині стільники. А соус “Бешамель” надасть “М’ясному вулику” особливої пікантності.

Вам знадобиться для фрикадельок:

  • 3 картоплини;
  • 500 г яловичого фаршу;
  • 1 зубок часнику;
  • 150 г сиру моцарели;
  • петрушка, паприка, сіль, перець.

Для соусу:

  • 5 ст.лож. вершкового масла;
  • 3 ст.лож. борошна;
  • 800 мл молока;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. мускатного горіха.
Картоплю нарізають круглими слайзами

Починати готувати страву слід із соусу. В одній каструлі нагрівайте молоко, а в іншій водночас топіть масло, додаючи борошно і постійно розмішуючи. Коли маса стане золотавою, перелийте в неї тепле молоко. Соус закип’ятіть і проваріть протягом 10 хвилин. Наприкінці варки додайте сіль і мускатний горіх. Відставте каструлю з вогню.

Дрібно посічіть зелень і змішайте її з фаршем, посоливши, поперчивши, додавши часник і паприку. Картоплю почистьте та відваріть до напівготовності. Картоплини наріжте тонкими часточками.

З фаршу роблять кульки

Форму змастіть маслом, дно й боки вимостіть картопляними слайдами. Фарш поділіть на окремі кульки, викладіть зверху картоплі, а між ними прокладіть решту картопляних часточок, щоб вийшли стільники.

Залийте заготовку соусом та присипте тертим сиром. Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте “М’ясний вулик” протягом 20 хвилин. Перед подачею до столу прикрасьте нарубаною зеленню. Гості будуть вражені подібним їстівним натюрмортом.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.