Весь секрет в поєднанні інгредієнтів. Нереальний пиріг за 1 хвилину, смачніше ніж торт: яйця, борошно і молоко

Тісто для цього пирога замішувати не треба, тому й проходить процес приготування доволі швидко.

Тісто для цього пирога замішувати не треба, тому й проходить процес приготування доволі швидко.

Вам знадобиться для тіста:

  • 120 г борошна;
  • 80 г цукру;
  • 2 ч.лож. розпушувача;
  • 0,25 ч.лож солі;
  • 1 ч.лож ванільного цукру;
  • 3 яйця;
  • 100 мл молока;
  • 3 ст.лож олії.

Для заливки й начинки:

  • 1 яйце;
  • 60 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 800 г яблук.
Тісто збивається вінчиком або виделкою

Яблука для нашого диво-пирога можете брати будь-які. Кому смакують кислі, купуйте Антонівку чи інші зелені. Ласунам краще підійдуть червоні.

В миску розбийте яйця, долийте молоко. Цей продукт можете брати з будь-яким відсотком жирності. Дозволяється використовувати навіть рослинне молоко. Виделкою чи вінчиком збийте суміш, щоб вийшла однорідна маса. Додайте олію. Бажано, щоб вона була рафінована й не мала різкого запаху. Насипте цукор – звичайний і ванільний, а також пучку ваніліну. За бажанням, додавайте корицю, імбир тощо.

Нарізані часточками яблука заливаються тістом

Борошно просійте і змішайте з розпушувачем. У такому разі тісто вийде повітряним. Тісто має бути як нежирна сметана. Щоб довести його до потрібної консистенції може знадобитися трішки більше борошна, ніж написано в рецепті. Додайте в тісто дві третини борошна, а потім вмішуйте потроху решту, щоб не вийшло надміру.

Яблука можете почистити від шкірочки, а можете її залишити. А от серцевину з насінням видаліть обов’язково. Наріжте тонкими часточками. Змішайте шматочки яблук із тістом.

Форму, в якій будете випікати пиріг, змастіть олією. Краще щоб місткість була широкою з невисокими бортиками – так тісто краще пропечеться. Духовку розігрійте до 200 градусів і виставте 30 хвилин. Якщо середина не стала твердою, додайте ще 2-3 хвилини.

Готовий пиріг заливається заливкою

За цей час приготуйте заливку, змішавши яйце з цукром. Вершкове масло розтопіть, дайте трішки охолонути, щоб яйце не зварилося, і додайте до солодкої яєчної маси. Розмішуйте, доки цукор не розчиниться повністю.

Дістаньте пиріг із духовки й залийте заливкою. Після цього треба повернути його в гарячу шафу ще на 10 хвилин. Із форми відразу не витягайте. Нехай постоїть на столі близько 10 хвилин. Коли яблучний пиріг захолоне, він буде краще різатися. Та якщо не терпиться, можете спробувати й у гарячому вигляді.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.