Як правильно ліпити пельмені: всі секрети ліплення пельменів у три рухи. Наліпите 8 кілограмів і не помітите

Колись сідали ліпити пельмені всією родиною ввечері за одним столом, а потім полюбляли їх їсти. Та, здається, від тієї традиції залишилася у всіх членів родини саме любов поїсти пельменів. А от ліпити їх господині зазвичай доводиться самотужки.

Зараз в магазинах величезний вибір готових пельменів. Але, звісно, вони не можуть конкурувати з пельменями, яки зроблені своїми руками. В той же час це дуже кропітка робота, яка займає багато часу. Давайте дізнаємось, як можна полегшити цю справу.

Окрім способу вирізати пельмені за допомогою пельменниці з численними “сотами” деякі кухарі користуються так званими сталевими різаками. А от ще один спосіб швидкої та креативної роботи з тістом для пельменів.

Отже.  Зробіть звичайне пельменне тісто з борошна, води, яйця та солі. Зараз не будемо вдаватися в подробиці рецепту самого тісту або фаршу. Річ йде  про технологію розділу тісту. Так от, розкачайте його довгою качалкою. Наголошую, саме довга качалка знадобиться для успішної операції.

Розкачати та нарізати тісто

Швидкий спосіб ліплення пельменів
Швидкий спосіб ліплення пельменів

Товщина тіста повинна бути тонкою, але не настільки, щоб рвалось, тому тісто спочатку треба накрутити на скалку, а потім зі скалки тихесенько розкручуючи, поступово складайте тісто в “гармошку” неширокими, десь до 2- 3 см смужками. Потім цю “гармошку” розріже на квадратики.

Тепер розгорніть ці квадратики і смужки, які ви отримали, складіть одна на одну та притрусіть борошном, щоб не зліпилися між собою. Знову розріжте на квадратики. Бачите, зараз у вас кожен квадратик є основою одного пельменю. Тож приступаємо власне до ліплення.

Швидкий спосіб ліплення пельменів
Швидкий спосіб ліплення пельменів

Придати форму та зліпити пельмені

Після того, як поклали в середину фарш, зігніть навпіл квадратик, притисніть та зігніть зверху, як на фото. Тепер лишилось тільки скрутити пельмень на пальці.

Швидкий спосіб ліплення пельменів
Швидкий спосіб ліплення пельменів

Втім, ще однією формою пельменів є трикутник, який теж ліпиться дуже швидко.

Погодьтесь, цей спосіб неймовірно простий, як і все геніальне.

Популярне

Схожі статті

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.