Кабачкова намазка. Проста і смачна закуска на швидку руку: готується за 5 хвилин з трьох простих інгредієнтів

Кабачок – універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв і не обмежуватись лише його смаженням. Спробуйте приготувати неймовірно смачну намазку на хліб з кабачків. Вона виходить дуже ніжною, смачною і сподобається кожному.

Кабачок – дуже смачний овоч, з якого можна приготувати ціле розмаїття страв. Кабачок смажать, запікають, роблять з нього оладки і навіть маринують. Також всі знають про кабачкову ікру, яка вже поколіннями готується в українських родинах. Та є набагато смачніша “версія” кабачкової ікри, яку треба їсти одразу після приготування. Кабачкова намазка виходить настільки смачною, що її першою змітають зі столу.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 450-500 г (2 шт);
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • кріп – 1 пучок;
  • плавлений сирок – 2 шт (по 85 г);
  • рослинна олія – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Підготуємо всі овочі: цибулю очижаємо і ріжемо дрібним кубиком, моркву очищаємо і тремо на дрібній тертці, кабачки ріжемо на невеликі кубики.

Кабачкова намазка. Проста і смачна закуска на швидку руку
Кабачкова намазка. Проста і смачна закуска на швидку руку

Глибоку пательню, або каструлю з товстим дном ставимо на середній вогонь і вливаємо олію. Коли олія розігріється, засипаємо на пательню цибулю і обсмажуємо до прозорості. Далі додаємо до цибулі натерту моркву і смажимо до повної готовності моркви. Під час смаження засмажку треба посолити і поперчити. Коли морква буде добре підсмажена, додаємо на пательню нарізані кабачки і ретельно перемішуємо. Протушуємо овочеву суміш 10-12 хвилини під закритою кришкою на невеликому вогні. Час від часу кришку треба піднімати і перемішувати овочі, щоб нічого не пригоріло.

Кабачкова намазка. Проста і смачна закуска на швидку руку
Кабачкова намазка. Проста і смачна закуска на швидку руку

Через 10-12 хвилин тушкування овочі солимо і перчимо за смаком. Овочі тушкуємо ще 2-3 хвилини без кришки, щоб випарувалася вся волога.

Кабачки знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. Поки овочі охолодають, нарізаєм кубиком плавлений сирок і дрібно ріжемо кріп. Охолоджені тушковані овочі поміщаємо в чашу блендера, туди ж кріп і сирок. Все збиваємо до однорідності.

Кабачкова намазка. Проста і смачна закуска на швидку руку
Кабачкова намазка. Проста і смачна закуска на швидку руку

Намазка готова! Подавайте кабачкову намазку з підсмаженими тостами, або з чорним хлібом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.