1 яйце, 2 яблука і трохи борошна. Ситний і смачний тортик за 15 хвилин. Найкращий рецепт, який виходить завжди

Багато часу, щоб приготувати цей тортик, не знадобиться. Тож якщо є вільна хвилька і хочеться чогось солоденького – не відмовляйте собі й приготуйте цю смакоту.

Багато часу, щоб приготувати цей тортик, не знадобиться. Тож якщо є вільна хвилька і хочеться чогось солоденького – не відмовляйте собі й приготуйте цю смакоту.

Вам знадобиться:

  • 160 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 70 г цукру (+30 г для посипки)
  • 120 г молока;
  • 40 г вершкового масла (+10 г для верху);
  • 2 великих яблука;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • ванілін, сіль.
Тісто має бути як рідка сметана

Напевно, це найпростіший рецепт яблучного тортика, який готується в духовці. Головне, якщо надумали випікати, завчасно витягніть продукти з холодильника. Так тісто краще підійматиметься.

Особливо зверніть увагу на масло. Воно має бути якісним, без замінників молочного жиру. Це напряму впливає на смак нашої страви. Розтопіть його, як робите зазвичай, а потім дайте прохолонути.

Яйце вбийте в мисочку і починайте збивати виделкою, вінчиком або міксером. В останньому випадку спочатку виставте низькі оберти, а потім поступово додавайте. Допоки збиваєте, потроху додавайте цукор, ванілін і сіль. Сіль потрібна обов’язково, оскільки вона підсилює смак. Якщо ваніліну немає, використайте ванільний цукор. Його можна додавати цілий пакетик.

Коли яйце перетвориться на пишну білувату масу, влийте в нього молоко і розтоплене масло. Не забудьте залишити трішки масла для оформлення верху тортика. Змішайте інгредієнти за допомогою міксера.

В борошно додайте розпушувач, змішайте, просійте крізь сито в яєчно-молочну суміш. Не спішіть висипати все борошно. Робіть це порціями й слідкуйте, якої консистенції виходить тісто. Можливо, підкорегуєте по ходу кількість інгредієнта в той чи інший бік. Коли тісто нагадуватиме однорідну масу, а за густотою стане схожим на рідку сметану, закінчуйте перемішувати.

Форму вистеліть папером для випікання

Якщо яблука великі, то, можливо, вистачить і двох штук. Якщо маленькі, поріжте відразу три-чотири. Шкірочку можна не чистити. Просто поріжте на часточки, вирізавши насіння.

Дно й боки форми простеліть папером для випічки, вилийте тісто, а зверху викладіть яблука. Притрусіть цукром і полийте рештками масла.

Виставте духовку на 180 градусів, режим – верх і низ. Випікайте 45 хвилин. Готовий тортик дістаньте з духовки, але з форми витягайте лише через 15 хвилин, коли трішки охолоне.

Популярне

Схожі статті

15 хвилин + час випікання: рулет з листкового тіста та фаршу загортаю “равликом” і відправляю в духовку. Ням

Розповідаємо, як швидко та просто спекти ароматну випічку з м'ясною начинкою, яка буде гарним варіантом обіду або вечері для всієї сім'ї. Повірте, цей рецепт вартий уваги!

Перескочила з 50 розміру на 46-й: до огірків і капусти додаю 1 незвичайний продукт. Такий салат і на ніч їм

Навіть звичайний салат з капусти можна зробити оригінальним і цікавим, якщо додати до нього 1 незвичайний інгредієнт. Страва виходить свіжою, соковитою і її можна їсти навіть на дієті.

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший сирний супчик з грінками

Ніжний, легкий, з приємним вершковим смаком – саме таким виходить сирний суп за цим рецептом. Така перша страва сподобається і дорослим і дітям.