Готую їх руками замість хліба: часникові коржики на сковороді. Як пампушки, тільки краще – зметуть зі стола

М'якенькі часникові коржики на сковороді стануть ідеальним доповненням до повної страви, а також гідною заміною хлібу та іншій випічці. Зробіть таку смакоту самостійно

Хоча й усі звикли нарізати до столу свіжоспечений хліб або “ламати” пампушки, насправді існує велика кількість смачної випічки, яку можна приготувати самостійно. Пікантні часникові коржики випікаються дуже швидко та виходять такими смачними, що відірватись від них просто неможливо. Піту, як ще називають такі коржики, можна начиняти чимось зсередини.

Слід зазначити, що така закуска є не лише смачною, але й безумовно зручною. Коржики з улюбленою начинкою можна взяти з собою на роботу або навчання, перекусити, коли часу в обмаль. Отже, купуйте всі необхідні інгредієнти та беріться до випікання цього частування.

Інгредієнти:

  • 350 грамів борошна;
  • 200 мілілітрів окропу;
  • 2 столові ложки олії;
  • Дрібка солі;
  • Пів чайної ложки сухого часнику.

Спосіб приготування:

Почніть приготування піти зі змішування сухих інгредієнтів. Для початку просійте пшеничне борошно в окрему миску та додайте туди сіль і сухий часник. Перемішайте все виделкою або вінчиком, а потім – почніть вливати окріп. Втім, зауважте, що гарячу воду потрібно додавати в борошно лише після того, як він постоїть три хвилини у чашці. Влийте олію та почніть замішувати тісто. Коли тісто починає збиратись в одну купу, перекладіть його на робочу поверхню та вимішуйте руками близько десяти хвилин.

Так має виглядати готове тісто
Так має виглядати готове тісто

Готове тісто залиште відпочити під рушником на 20-30 хвилин. Далі вимісіть його ще декілька хвилин і поділіть на 8 частин. З кожної частинки потрібно сформувати кульку без тріщин і складок та залишити ще відпочити на 10 хвилин. Потім посипте поверхню борошном і розкачайте тісто скалкою. Зауважте, що ніяких пошкоджень на коржику бути не повинно, інакше випічка залишиться пласкою.

Розкачайте тісто
Розкачайте тісто

Далі почніть готувати піту. Спершу розігрійте антипригарну сковородку та готуйте виріб на сухій пательні, без олії. Перед випіканням струсіть із коржика зайве тісто. Щойно на поверхні виробу починають з’являтись бульбашки, одразу перевертайте випічку. Запам’ятайте, що коржики підніматись не будуть, якщо ви погано розігріли сковороду.

Випікайте коржики на пательні
Випікайте коржики на пательні

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.