Просто замінила рис на цю крупу і тефтелі в соусі стали супер пишними та ніжними: готую так вже багато років

Усі звикли готувати смачні тефтелі з додаванням рисової крупи. Втім, закуска виходить не менш смачною, якщо замінити кашу на іншу – запам'ятайте цей вдалий рецепт

Тефтелі – це дуже популярний рецепт, який готують у кожній родині. Такі м’ясні кружечки ідеально доповнюють будь-яку страву, а додають їх до супів, гарнірів та багато інших страв. Готувати їх можна по-різному, а, якщо хочеться додати розмаїття, змінити можна не лише соус, але й склад фаршу. Найчастіше тефтелі готуються з рису, втім не менш смачним варіантом страви є і той, коли до фаршу додають гречану крупу.

Тефтелі з гречки можна запекти на деку в духовці, якщо планується їх велика кількість, а також згасити в глибокій сковороді або сотейнику на плиті.

Як приготувати тефтелі з гречаної крупи
Як приготувати тефтелі з гречаної крупи

Інгредієнти:

  • 600 грамів фаршу;
  • 1 стакан гречаної крупи;
  • 1 цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • Півтора стакана томатного соку;
  • Сіль на смак.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно зварити гречку. Для цього добре промийте крупу в проточній воді, а потім у каструлю влийте воду у співвідношенні 1:2. Доведіть до кипіння та зменште вогонь до слабкого, варіть під кришкою до готовності. Залиште, поки каша не охолоне.

М’ясо для тефтелей можете використовувати різне, а найкращим поєднанням буде жирне та нежирне. Очистьте і дрібно наріжте цибулю. Зубчики часнику після очищення роздавіть спочатку широким лезом ножа, а потім дрібно порубайте – перемішайте подрібнені овочі. З’єднайте готову гречану крупу, що остигнула, фарш та приготовану овочеву масу, ретельно перемішайте, посоліть і додайте спеції на власний смак.

З отриманої маси потрібно сформувати круглі тефтелі розміром з горіх або більше. Покладіть їх у змащену форму, а після цього – підготуйте соус з томатного соку для тушкування. Залийте цим соусом тефтелі приблизно на половину та запікайте в духовці при 200 градусах близько пів години.

Готові тефтелі з гречаної крупи
Готові тефтелі з гречаної крупи

Як гарнір до гречаних тефтелей вибирайте що-небудь на свій смак: картопляне пюре, тушкована картопля, макарони. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.