В’ялені томати: хто спробував цю смакоту хоч один раз, той без рецепта не піде. Готуйте, поки сезон

Літо- самий сезон томатів всіх видів та сортів. Пропонуємо спробувати приготувати шалено смачну закуску, яка родом походить з Італії. Вона припала до смаку і українцям. В міру гостра, ароматна ця страва підходить для заправки до салатів та як добавка до пасти, м'яса, піци.

Цей рецепт настільки простий, що з ним впорається будь-хто, тому одразу переходимо до справи.

Які ж томати підходять для цієї страви? Звісно, бажано брати дрібні сорти типу сливка, але й чері теж підійдуть. Важно, щоб плоди не були пошкодженими.

Зберігати томати, приготовлені за цим рецептом краще в холодильнику протягом 3-4 тижнів, а масло, яким заливаємо їх і в якому вони настоюються, використовуйте як самостійну заливку до салатів.

Отже, з тієї кількості, яку пропонуємо у рецепті виходить 2 баночки по 500 мл.

Інгредієнти

  • Томати 2 кг
  • Оливкової олії 400-500 мл
  • Часник  5-7 зубчиків
  • Сушені трави (італійські або інші за смаком) 1-2 столові ложки
  • Сіль великого помелу 1-2 столові ложки

Приготування

Томати розріжте на 2 частини, видаліть плодоніжку та насіння та розкладіть на противень з духовки, попередньо засланий пекарським папером.

Поставте томати у духовку, розігріту до 100 градусів на 4-8 годин ( залежить від розміру та соковитості плодів). Доречи, сушити томати можна і в сушарці для овочів та фруктів, але тоді вже притримуйтесь технології, яка прописана в інструкції до сушарки.

В'ялені томати в баночках
В’ялені томати в баночках

Тим часом поріжте часник тоненькими скибочками, чисті та сухі баночки налийте трохи олії, додайте трохи трав та 3-4 скибочки часнику.

Як тільки готові томати остигнуть, додайте їх в один шар у баночку з сумішшю. Знову полійте маслом, додайте трави ти часник.

Робіть так поки не заповните баночку. Закрийте її кришкою та поставте у холодильник.

Вживати їх можна за добу, але максимального смаку вони наберуть через 2-3 доби.

В'ялені томати в баночках
В’ялені томати в баночках

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.