В’ялені томати: хто спробував цю смакоту хоч один раз, той без рецепта не піде. Готуйте, поки сезон

Літо- самий сезон томатів всіх видів та сортів. Пропонуємо спробувати приготувати шалено смачну закуску, яка родом походить з Італії. Вона припала до смаку і українцям. В міру гостра, ароматна ця страва підходить для заправки до салатів та як добавка до пасти, м'яса, піци.

Цей рецепт настільки простий, що з ним впорається будь-хто, тому одразу переходимо до справи.

Які ж томати підходять для цієї страви? Звісно, бажано брати дрібні сорти типу сливка, але й чері теж підійдуть. Важно, щоб плоди не були пошкодженими.

Зберігати томати, приготовлені за цим рецептом краще в холодильнику протягом 3-4 тижнів, а масло, яким заливаємо їх і в якому вони настоюються, використовуйте як самостійну заливку до салатів.

Отже, з тієї кількості, яку пропонуємо у рецепті виходить 2 баночки по 500 мл.

Інгредієнти

  • Томати 2 кг
  • Оливкової олії 400-500 мл
  • Часник  5-7 зубчиків
  • Сушені трави (італійські або інші за смаком) 1-2 столові ложки
  • Сіль великого помелу 1-2 столові ложки

Приготування

Томати розріжте на 2 частини, видаліть плодоніжку та насіння та розкладіть на противень з духовки, попередньо засланий пекарським папером.

Поставте томати у духовку, розігріту до 100 градусів на 4-8 годин ( залежить від розміру та соковитості плодів). Доречи, сушити томати можна і в сушарці для овочів та фруктів, але тоді вже притримуйтесь технології, яка прописана в інструкції до сушарки.

В’ялені томати в баночках

Тим часом поріжте часник тоненькими скибочками, чисті та сухі баночки налийте трохи олії, додайте трохи трав та 3-4 скибочки часнику.

Як тільки готові томати остигнуть, додайте їх в один шар у баночку з сумішшю. Знову полійте маслом, додайте трави ти часник.

Робіть так поки не заповните баночку. Закрийте її кришкою та поставте у холодильник.

Вживати їх можна за добу, але максимального смаку вони наберуть через 2-3 доби.

В’ялені томати в баночках

Смачного!