Підсіла на м’ясо по-французьки у вигляді пирога: смачно і в холодному вигляді. Вишукана вечеря за 30 хвилин

Невідомо, чому рецепт називається "М'ясо по-французьки", адже зготувати його можна виключно з українських продуктів. Усе необхідне знайдеться в холодильнику. Тож можна приступати до роботи, порадувавши домашніх вишуканою смачною вечерею.

Невідомо, чому рецепт називається “М’ясо по-французьки”, адже зготувати його можна виключно з українських продуктів. Усе необхідне знайдеться в холодильнику. Тож можна приступати до роботи, порадувавши домашніх вишуканою смачною вечерею.

Вам знадобиться:

  • 300 г свинини;
  • 300 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 помідор;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 зубці часнику;
  • 50 г майонезу;
  • 10 г кропу;
  • 30 г олії;
  • сіль, спеції.
Свинина ріжеться на шматочки й відбивається

М’якуш свинини наріжте тонкими шматочками та відбийте. Почищену і вимиту картоплю наріжте кружальцями. Дайте їй просохнути від води й покрийте тонким шаром олії, перемішавши, щоб захопити всю масу. Олійна кірочка не дасть можливості картоплі втрачати вологу й підсихати під час запікання. Додайте в картоплю майонез, розчавлений часник, подрібнений кріп, посоліть і поперчіть.

Верхній шар картоплі змащується майонезом

Керамічну форму змастіть олією – не лише дно, а й боки посудини. Викладіть на дно дві третини картоплі. Обчищену цибулину наріжте півкільцями й розкладіть по всій поверхні картоплі. Далі викладіть шар м’ясних шматочків, присипавши сіллю й перцем.

Зверху – решту картопляних часточок, вкривши їх залишками майонезу. Притрусіть натертим на тертушці сиром, додайте нарізані помідори й висипте решту сиру.

Зверху помідорів насипається ще один шар тертого сиру

Духовку розігрійте до 190 градусів, поставте туди форму. Витримайте пів години, після чого накрийте фольгою і ще випікайте пів години. Дуже щільно притискати фольгу не треба, щоб надлишок вологи міг виходити по краях. Дістаньте з духовки й подавайте до столу, не виймаючи з форми.

Популярне

Схожі статті

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.

Шикарний десерт, який подобається абсолютно всім: шоколадний торт із нехитрих продуктів. До чаю – ідеально!

Спробуйте шоколадний десерт, який пасуватиме як на свято, так і на кожен день. Готується він просто та швидко, а смак нагадає відомий торт "Захер".

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.