Більше їх не треба смажити: просто залила кабачки кип’ятком і отримала неймовірний смак. 5 хвилин і все готово

У сезон свіжих овочів, обов'язково спробуйте приготувати мариновані кабачки з пікантною заливкою. Вони виходять хрумкі, гостренькі і неймовірно смачні.

Кабачки – універсальний овоч, з якого готують безліч страв. Їх смажать, готують оладки та рулети. Та небагато українських господинь вміють смачно маринувати кабачки. Приготовані у такий спосіб кабачки не лише корисні і дієтичні, а й неймовірно смачні.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт ( 800 г);
  • сіль – 1 ч.л.

Для маринаду:

  • помідори – 3 шт (300 г);
  • перець-чилі – 1 шт;
  • петрушка – 3-4 гілочки;
  • часник – 6 зубків;
  • сіль – 1 ч.л;
  • мед – 1 ч.л;
  • сік лимону – 3 ст.л;
  • олія – 2 ст.л;
  • перець мелений за смком;
  • коріандр.

Спосіб приготування:

Кабачки миємо, просушуємо, відрізаємо кінчики. Кожен кабачок розрізаємо навпіл поперек і кожен шматок ріжемо вздовж на пластини 3-4 мм. Чим тоньше ви наріжете кабачки, тим краще вони пропитаються маринадом і будуть смачнішими.

Більше їх не треба смажити: просто залила кабачки кип'ятком і отримала неймовірний смак
Більше їх не треба смажити: просто залила кабачки кип’ятком і отримала неймовірний смак

Нарізані кабачки перекладаємо у глибоку миску, чи скляний контейнер і заливаємо крутим окропом. Накриваємо контейнер кришкою, або харчовою плівкою і відставляємо у сторону на 20-25 хвилин.

Готуємо маринад. Помідори розрізаємо, видаляємо плодоніжку і перекладаємо у чашу блендера. Туди ж додаємо стручок гострого перцю, петрушку, часник, сіль, перець, мед, олію та лимонний сік. Також додаємо коріандр, можна мелений, або в зернах.

Більше їх не треба смажити: просто залила кабачки кип'ятком і отримала неймовірний смак
Більше їх не треба смажити: просто залила кабачки кип’ятком і отримала неймовірний смак

За бажанням у цьому рецепті мед можна замінити цукром у тій же кількості. Включаємо блендер і пропиваємо всі ці продукти до однорідності. Маринад готовий.

З кабачків зливаємо воду. Бажано відкинути їх на сито, щоб води зовсім не залишилось. Беремо контейнер, в якому будуть маринуватися кабачки. Першим шаром на дно контейнера викладаємо кабачки в один слой, присолюємо їх. Зверху на кабачки розприділяємо невеличку частину соусу. Приблизно 3-4 ст.л.  Далі знову викладаємо шар кабачків, присолюємо і знову маринад. Таким чином викладаємо кабачки з маринадом до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти.

Більше їх не треба смажити: просто залила кабачки кип'ятком і отримала неймовірний смак
Більше їх не треба смажити: просто залила кабачки кип’ятком і отримала неймовірний смак

Закриваємо контейнер кришкою і ставимо кабачки в холодильник мінімум на годину. За цей час кабачки ще пустять сік і будуть повністю у маринаді.

Кабачки готові. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.