Якщо є вдома кабачки, зробіть з них оладки з сиром. Я готую їх на сніданок тричі на тиждень. Справжня смакота!

Багато існує рецептів кабачкових оладок. З чим тільки не поєднують кабачок та яким тільки соусом не приправляють оладки з нього. Але рецепт, який пропонуємо сьогодні однозначно вище всяких похвал

Як завжди, в роботі з кабачками перевагу віддаємо молодим та ніжним кабачкам. Якщо таких немає, то, звісно, чистимо їх від шкірки та насіння.

Який взяти сир? Візьміть сир з твердих сортів, щоб зручніше було його натерти на терці. А що стосується смаку, то тут вже покладіться на свій розсуд та смакові звички.

З тієї кількості продуктів, яка пропонується у рецепті ви отримаєте 10-15 штук оладок.

Приступимо.

Інгредієнти

  • Кабачки 500 г
  • Сир 150 г
  • Часник 1-2 зубчика
  • Яйце 1 шт
  • Борошно 30-50 г
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Рослинна олія
  • Зелень за смаком

Готуємо

Оладки з сиром
Кабачкові оладки з сиром

Сир натерти на середній терці.

Кабачок також натираємо, але на великій терці. Віджинаємо зайвий сік.

Зелень та часник нарізаємо дрібно.

Тепер все це потрібно ретельно змішати, додати яйце, сіль. Знову вимішати як слід, а тоді вже додати борошно. Ще раз все вимішайте.

На пательні розігрійте рослинну олію. По кількості олії зорієнтуйтеся самі, виходячи з розміру своєї пательні та розміру оладок, які ви сформуєте.

Після того як олія розігріється, починайте ложкою викладати приготовлену масу.

Обсмажуйте оладки з одного боку 5-7 хвилин, перегорніть їх на інший бік та також смажте 5-7 хвилин без кришки. Слідкуйте, щоб вони не підгоріли, тому не забувайте регулювати вогонь.

Оладки з сиром
Кабачкові оладки з сиром

Подавати оладки бажано гарячими. Можете до них подати сметану. Можна в сметану додати часник, зелень. Можливо комусь сподобається спробувати такі оладки з кетчупом чи, навіть, аджикою. Та пам’ятайте, що на девізом на кухні повинно бути: “Готую з любов’ю та фантазією!”

Популярне

Схожі статті

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.

Осадча, Кароль, Падалко похизувались у вишиванках: хтось у нових найдорожчих, а комусь й торішня серцю мила

Щороку вишиванка стає дедалі популярнішим елементом гардероба українців, особливо під час святкувань Дня вишиванки. Цього року українські зірки, як завжди, вразили своїм вбранням.

Більше ніяких покупних хачапурі й пиріжків: неймовірні картопляні трубочки без дріжджів, але з секретиком

Якщо ви любите домашню випічку і хочете спробувати щось нове, цей рецепт для вас — картопляні трубочки з бездріжджового тіста. Замість дріжджів ми використовуємо інший продукт, про який й розкажемо.