Торт “Три склянки” без міксера. Соковитий навіть без пропитки: чоловік спробував і покликав мене заміж вдруге

Багатьох зацікавить, чому торт так називається – "Три склянки"? Просто для його приготування застосовують по одній склянці борошна, цукру та манки. І це вже готове тісто. За бажанням у тісто додається ванілін, який можна замінити ванільним цукром, і сіль. Так буде смачніше.

Багатьох зацікавить, чому торт так називається – “Три склянки”? Просто для його приготування застосовують по одній склянці борошна, цукру та манки. І це вже готове тісто. За бажанням у тісто додається ванілін, який можна замінити ванільним цукром, і сіль. Так буде смачніше.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг яблук;
  • 210 г цукру;
  • 160 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 130 г манки;
  • 1 ч.лож.кориці;
  • дрібка солі;
  • на кінчику ножа ваніліну.
Байдуже, що натерті яблука потемніли

Просійте борошно крізь сито, додайте до нього цукор, манну крупу, ванілін та сіль. Ретельно перемішайте і розділіть масу на 4 частини.

Вимиті й висушені яблука обчистьте від шкірочки й натріть на тертушці. Для аромату можете додати молоту корицю. Розділіть яблучне пюре на три частини. Не переживайте, якщо яблука потемніють, так навіть краще буде видно шари. Сік, що виділився з яблук, не виливайте. Ним поллєте кожен яблучний прошарок, коли насипатимете пиріг.

Борошняна маса і яблучна насипаються шарами, а зверху – натерте вершкове масло

Форму для випічки діаметром 22 см простеліть пергаментом. Викладіть першу борошняну частину, розрівняйте, зверху – третину яблук. Далі викладайте поперемінно сухий шар і яблучний. Верхнім шаром буде натерте на тертушці вершкове масло, яке попередньо обов’язково заморозьте.

Яблука для торта краще обирати кисло-солодкі, щоб були соковитими. Постарайтеся не переборщити з ваніліном, бо може з’явитися гіркий присмак.

Випікати торт “Три склянки” треба за температури 180 градусів. Знадобиться приблизно 80 хвилин. Коли побачите, що він став рум’яним, діставайте з духовки й залишайте, допоки повністю не охолоне. Після цього можна звільнити від форми, нарізати на порції й подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Зірка ТСН Наталія Мосейчук зізналася, що її 25-річний син виїхав з України: “Сам відповідає за свої дії”

Наталія Мосейчук розповіла про старшого сина, який проживає за кордоном, і пояснила його позицію. Ведуча закликала людей не піддаватися маніпуляційним розмовам.

Такого соковитого бісквіта я не пробувала. Сім’я просить готувати частіше: справа в секретному інгредієнті

Бісквіт люблять усі, це класичний сімейний десерт. Але багатьом не подобається, що він може виходити сухим. Сьогодні ми підготували простий рецепт ванільного бісквіта, який завжди буде соковитим.

“Серце б’ється економно”: Володимир Остапчук зізнався, з яким вродженим діагнозом народився 39 років тому

Відомий український шоумен і ведучий Володимир Остапчук розповів про свій стан здоров'я, який не так давно не давав йому спокою. Що сталось зі знаменитістю?