Абсолютно літній салат з огірків і помідорів “Каприз”: готую кожен день все літо і завжди змітають зі стола

Влітку не хочеться їсти багато важкої їжі. У такі моменти на порятунок приходять легкі та дуже смачні салати. Обов'язково спробуйте приготувати "капризний" салат

Салат – невід’ємна частина раціону багатьох людей. Така проста закуска може стати в пригоді, коли хочеться чого швиденько поїсти. Втім, мета салатів полягає не лише в цьому. Часто такими стравами “розбавляють” святковий стіл. Цей простий салат “Каприз” підходить і для застілля, і для звичайної та буденної вечері. Готується він не важко та не займає довго часу.

Якщо вам потрібно зробити красиве сервірування, викладайте салат шарами за допомогою спеціальної роз’ємної форми. Якщо ж у вас запланована звичайна сімейна вечеря та перейматись через вигляд салату не хочеться, просто перемішайте його та розкладіть по тарілках. Отже, берімося до приготування.

Інгредієнти:

  • 400 грамів курячого філе;
  • 200 грамів маринованих грибів;
  • Одна цибуля;
  • 4 яйця;
  • Один помідор;
  • Один огірок;
  • Декілька гілочок зелені;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • Сіль, перець та прянощі на власний смак.

Спосіб приготування:

Сире куряче філе помийте та наріжте кубиками. Приправте м’ясо улюбленими спеціями та залиште маринуватись. Тим часом такими самими кубиками наріжте очищену цибулю та розігрійте пательню з олією. Викладіть нарізану цибулю на сковороду та обсмажте 3-4 хвилини, поки вона не стане прозорою. Далі до цибулі додайте філе та смажте все разом, поки на м’ясі не з’явиться золота скоринка.

Обсмажте продукти на сковороді
Обсмажте продукти на сковороді

Відваріть яйця та розділіть їх на білки та жовтки. Розділені частини яйця натріть на однаковій звичайній тертці. Помийте зелень і дрібно порубіть. Витягніть гриби з розсолу та дайте воді стекти. Наріжте дрібними кубиками очищені від шкірки огірки та помідори. Томати обирайте не дуже соковиті, але й не сухі. Далі можете починати викладати салат шарами. Використовуйте спеціальну кондитерську форму, яка роз’єднується. Перший шар – курятина з цибулею, зверху потрібно трішки майонезу.

Почніть викладати салат шарами
Почніть викладати салат шарами

Далі почніть викладати поступово, перемазуючи шари майонезом, білки, жовтки, огірки, помідори, зелень. Останній шар мастити майонезом не потрібно. Натомість викладіть на нього зверху гриби.

Готовий салат Каприз
Готовий салат Каприз

Перед подачею обережно приберіть спеціальну роз’ємну форму та куштуйте. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Дружина Віктора Павліка Катя Репяхова показала племінницю, яка стала захисницею: “В добру дорогу, рідна”

Нещодавно дружина популярного співака Віктора Павліка, відома блогерка Катя Репяхова вирішила поділитися зі своїми шанувальниками новиною — її племінниця стала захисницею.

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".