Додаю яйце в кипляче молоко і отримую домашній сир. Більше в магазині не купую: мало хто знає цей рецепт

Якщо вам набридло постійно купувати сир у магазині, пропонуємо спробувати приготувати його власноруч за цим простим рецептом. Усе, що потрібно, – декілька інгредієнтів і трішки часу

Сир – інгредієнт, який зустрічається у великій кількості страв, але такий смачний продукт можна куштувати і просто так. Хай би в якому вигляді ви не любили куштувати сир, приготований власноруч продукт завжди смакує краще, ніж той, який було куплено в магазині. Якщо ви завжди вірили стереотипам, що готувати сир вдома – це дуже важкий процес, спішимо розвіяти всі міфи.

Для приготування смачного домашнього сиру потрібно всього трішки інгредієнтів, а також – терпіння, сили та уважність. Нічого складного або надзвичайного в цьому рецепті немає, але кулінари наголошують, що слід пам’ятати про деякі секрети. Отже, починаємо!

Інгредієнти:

  • Один літр молока 3,3% жирності;
  • 200 грамів сметани 20% жирності;
  • 3 яйця;
  • 1 чайна ложка солі.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно перелити молоко в каструльку або сотейник, як вам зручніше, та поставити на середній вогонь. Нагрівайте продукт до кипіння, а тим часом збийте яйця з сіллю. Додайте до яєчної маси сметану та добре перемішайте, поки все не стане однорідним. Коли молоко закипіло, обережно додайте до нього яйця зі сметаною.

Почніть готувати домашній сир
Почніть готувати домашній сир

Коли маса знову закипіла, варіть її, постійно помішуючи, від п’яти до семи хвилин. Потім ця маса почне згортатись. Продовжуйте її варити три-чотири хвилини, поки всередині не утворяться великі пластівці. Тоді потрібно вимкнути вогонь та процідити отриману масу через марлю. Потім сир, який залишився в марлі, загорніть у неї, та чекайте, поки він охолоне.

Загорніть домашній сир у марлю та дайте охолонути
Загорніть домашній сир у марлю та дайте охолонути

Основна особливість приготованого власноруч сиру полягає в тому, що ви можете регулювати бажану кількість солі та спецій, експериментувати з додаванням горіхів і зелені, готувати продукт так, як подобається вам. Отже, коли сир охолонув, позбудьтесь від марлі та почніть його нарізати. Скибочки домашнього сиру подавайте до столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.