Роблю одразу мінімум 6 літрів: рецепт ідеального квасу на цикорії. Готується просто та дуже освіжає влітку

Квас – єдине, що рятує спекотними літніми днями. Такий смачний прохолодний напій необов'язково купувати в магазині, а краще приготувати самостійно

Ковток прохолодного квасу у спекотний літній день може буквально пробудити у вас сили, яких, здавалося б, більше не лишилось. Чимало людей надають перевагу цьому напою, коли мова йде про високі температурні показники, а у кожної господині чи господаря точно є власний рецепт. Напій на основі бродіння можна приготувати різними способами, а ми пропонуємо вас спробувати найпростіший.

Для приготування квасу на цикорії потрібен абсолютний мінімум продуктів та трішки часу. Настоюватись напій буде всього декілька днів. Гарантуємо, що такий рецепт швидко стане вашим улюбленим, тому можете готувати одразу велику кількість квасу.

Інгредієнти на 3 літри:

  • Три літри води;
  • 300 грамів цукру;
  • 1 столова ложка цикорію (порошок);
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів;
  • Пів чайної ложки лимонної кислоти.

Спосіб приготування:

Готувати квас вдома дуже просто. Спершу потрібно поставити на вогонь воду. Попередньо в цій рідині потрібно розчинити цикорій, цукор та лимонну кислоту. Доведіть отриману суміш до кипіння та прокип’ятіть декілька хвилин. Вимкніть вогонь і залиште суміш охолонути до 40 градусів. Коли рідина стала теплою, в ній потрібно розчинити дріжджі. Добре перемішайте майже готовий квас і залиште його, накривши кришкою, бродити при кімнатній температурі.

Почніть готувати квас
Почніть готувати квас

Через 5-6 годин ви зможете побачити на поверхні напою білу пінку, яка свідчить про те, що дріжджі почали процес бродіння. У цей момент можете переливати напій у велику скляну банку та накривати капроновою кришкою. Зберігати квас потрібно у холодильнику, але куштувати його можна лише через декілька днів.

Залиште квас охолонути у холодильнику
Залиште квас охолонути у холодильнику

Через 2-3 дні можете діставати квас і куштувати його. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.

Печу щось середнє між біляшами та пиріжками, але смачно так, що не відірватися: гриби з курятиною в тісті

У світі кулінарії існують страви, які не можна точно віднести до якогось конкретного кулінарного жанру, але вони завжди вражають своєю оригінальністю. Одна з таких — гриби з курятиною в тісті.

Меншій 6 рочків, а найменшій — місяць: як родина Лілії Ребрик весело вітала своїх дівчаток з Днем народження

Щасливі сімейні моменти завжди наповнюють серця радістю та незабутніми спогадами. Для родини відомої української актриси Лілії Ребрик День народження доньок — це особливий привід для веселощів.