Курячий пиріг з капустою. На тісто: 10 ложок борошна, склянка кефіру і крапля майонезу. Крихти не залишиться

Заливні пироги – одні з найростіших у приготуванні. При цьому вони виходять дуже смачні і мають багато начинки. Спробуйте приготувати заливний пиріг з капустою і куркою. Це дійсно смакота.

Заливний пиріг вийде у кожної господарки. Він точно пропечеться і гарно підніметься, а смак випічки вас приємно здивує. Спробуйте приготувати пиріг з куркою і капустою. Це поєднання продуктів дуже вдале.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • кисле молоко – 250 мл;
  • майонез 67%-й – 200 г;
  • яйця курячі сирі  – 4 шт;
  • пшеничне борошно – 250 г;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л;
  • білий кунжут (за бажанням) – 1,5 ст.л.

для начинки:

  • м’ясо курки – 300 г;
  • капуста молода – 300 г;
  • кріп, зелена цибуля – 1 пучок
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

У глибоку ємність виливаємо кефір, сметану, яйця і розмішуємо вінчиком до однорідності. В окрему миску просіюємо борошно, додаємо до нього сіль, розпушувач і перемішуємо. Сухі інгредієнти (борошно) всипаємо у суміш з кефіру, яєць і майонезу і ретельно перемішуємо, щоб не було комочків. Тісто має вийти за консистенцією, як густа сметана, або як тісто на оладки.

 Курячий пиріг з капустою. На тісто: 10 ложок борошна, склянка кефіру і крапля майонезу
Курячий пиріг з капустою. На тісто: 10 ложок борошна, склянка кефіру і крапля майонезу

Готуємо начинку. Куряче філе ріжемо невеликими, тонкими пластинками. Капусту тонко шинкуємо, солимо і обминаємо руками. Зелень (кріп, зелену цибулю) дрібно нарізаємо і додаємо до капусти.

Форму для випікання змашуємо олією і виливаємо половину тіста. Далі викладаємо всю капусту, а на верх – нарізану курку. Заливаємо начинку іншою половиною тіста і розрівнюємо лопаткою рівномірно по всій поверхні. Присипаємо зверху кунжутом, за бажанням.

Курячий пиріг з капустою. На тісто: 10 ложок борошна, склянка кефіру і крапля майонезу
Курячий пиріг з капустою. На тісто: 10 ложок борошна, склянка кефіру і крапля майонезу

Випікаємо пиріг в розігрітій духовці при температурі 170 градусів 40-45 хвилин. За цей час пиріг добре пропечеться і зарум’яниться зверху.

Готовий пиріг має ніжне і м’яке тісто і соковиту начинку. Подавайте такий пиріг, як доповнення до перших страв, або в якості перекусу до чаю, чи кави.

Смакує заливний пиріг з куркою і капустою, як в теплому, так і охолодженому вигляді.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.

Караоке на майдані в США. Ігор Кондратюк в черговий раз поїхав до Америки: збирає гроші чи відвідує доньку?

Телешоу "Караоке на майдані" давно стало культовим в українському телеефірі. Але відомий телеведучий Ігор Кондратюк знову поїхав з ним у турне до США, залишаючи глядачів розмірковувати про це.

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.