Квиток до спекотної Мексики: смачний і корисний мексиканський томатний суп. Готується дуже просто та швидко

Такий простий рецепт точно стане в пригоді, коли душа бажає експериментів. Познайомтесь зі спекотною кухнею Мексики завдяки цьому томатному пікантному супу

Мексиканський томатний суп з курячою грудкою, консервованою квасолею та кукурудзою – барвиста страва, що відповідає самій природі цієї екзотичної країни. Готувати його – суцільне задоволення. Поки вариться курячий бульйон, решта складових швидко з’єднуються на сковороді в яскраву різнокольорову заправку. Насичений аромат та чудовий смак цього гострого мексиканського томатного супу забезпечує шикарна комбінація інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 200 грамів курячої грудки;
  • 80 грамів квасолі;
  • 25 мілілітрів олії;
  • 80 грамів консервованої кукурудзи;
  • 50 грамів томатної пасти;
  • 80 грамів цибулі;
  • 100 грамів моркви;
  • 2 зубчики часнику;
  • Трішки чилійського перцю;
  • Сіль, паприка, базилік, тмин, цукор, петрушка.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно зварити бульйон. Курячу грудку поріжте кубиками близько 2 сантиметри. Підготовлене м’ясо відправляємо в каструлю. Вливаємо 700 мл чистої холодної води. Вміст каструлі доводимо до кипіння, знімаємо піну, додаємо сіль. Варимо бульйон 20-25 хвилин.

Почніть готувати мексиканський суп
Почніть готувати мексиканський суп

Тим часом готуємо овочеву заправку. У сковороді з олією припускаємо до прозорості дрібно нарізану цибулю. Вогонь – трішки нижче середнього. Як тільки цибуля набуває легкого золотистого кольору, додаємо до нього томатну пасту. Перемішуємо. Через 2-3 хвилини всипаємо подрібнену на тертці моркву. Перемішуємо всі компоненти між собою. До припущених овочів додаємо квасолю та кукурудзу.

Приготуйте заправку до супу
Приготуйте заправку до супу

В отриману суміш вводимо дрібно порізаний перець чилі та часник, інші приправи та спеції. Гостроту заправки регулюємо з урахуванням власних переваг. Перемішуємо між собою всі інгредієнти, тушкуємо вміст сковороди 2-3 хвилини на повільному вогні. Готову заправку перекладаємо в каструлю з м’ясом та бульйоном. Добре все перемішуємо. Варимо суп на повільному вогні протягом п’яти хвилин.

Готовий суп
Готовий суп

Готовий мексиканський суп з томатною пастою подаємо у гарячому вигляді. Посипаємо його подрібненою зеленню петрушки, доповнюємо кукурудзяними коржами або чіпсами начос. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.

Беру 1 яйце і куряче філе: м’ясні оладки на сніданок чи вечерю, від яких буде в захваті кожен чоловік

Пропонуємо рецепт м'ясних оладок, які наситять енергією на увесь день! Про необхідні продукти та покроковий рецепт – читайте в нашому матеріалі.

Диво-закуска на святковий стіл: рецепт соковитих м’ясних пальчиків з сиром – гості будуть у захваті

М'ясні пальчики з сиром – дуже проста, але водночас смачна та цікава гаряча закуска. Її можна готувати як на святковий стіл, так і на кожен день.