Мій подарунок чоловікові на день народження: приготувала свинячі реберця у духовці. Вийшло, як на мангалі!

Мало хто не погодиться з тим, що свинячі реберця барбекю- найкраща страва, як то кажуть всіх часів і народів. Природа,ніжне глазуроване свиняче м'ясо, дивовижний аромат! Ніхто не залишиться байдужим від цього. А що якби приготувати цю страву дома? Та легко!

Що ж потрібно для приготування свинячих реберець вдома? А потрібен мінімум: м’ясо, спеції, соус BBQ, фольга та духовка.

Мабуть, найголовнішим елементом з усього переліченого для успіху у цій справі є м’ясо. Віднесіться до вибору м’яса дуже відповідально. Зрозуміло, що воно повинно бути свіжим, але зверніть увагу на те, щоб плівка на ньому легко піддавалася  зняттю.

Склад

  • Свинячі реберця (смужка) 1 кг
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець 1 чайна ложка
  • Часник мелений 1 чайна ложка

Приготування

Спочатку м’ясо: помийте реберця, обсушіть їх та очистить від плівки. З одного боку реберця будуть без плівки, а з іншого її потрібно буде зняти, особливо в місцях, де плівка доволі товста. Це вкрай важливо, щоб проходив маринад та м’ясо у подальшому легко знімалось з кісток.

Одне важливе зауваження: якщо смужка лежить у холодильнику, то її потрібно дістати звідти перед тепловою обробкою у духовці. Тобто м’ясо повинно рівномірно зігрітися при кімнатній температурі.

Втім, ви можете натерти його спеціями одразу, як витягнете з холодильника, щоб воно весь час до остаточного зігрівання маринувалося.

Тобто, змішайте сіль, перець, часник у посуду, перемішайте їх та починайте ретельно натирати смужку реберець цією сумішшю з обох боків. Натираючи, придавлюйте спеції до м’яса, щоб воно добре утримувались на ньому.

Поки м’ясо зігрівається та маринується, розігрівайте духовку до 200 градусів.

Коли ви це зробили, м’ясо стало рівномірно теплим не тільки ззовні, а й з середини, візьміть фольгу та застеліть нею решітку у духовці, зробив по периметру з неї бортики. Тоді сік з м’яса, який буде стікати, при дотику з розпеченою поверхнею духовки не створить чаду.

Покладіть не підготовлену таким чином поверхню та поставте реберця у розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.

Свинячі реберця у духовці
Свинячі реберця у духовці

Після того дістаньте страву з духовки. Вона повинна мати рум’яну корочку. Але нам потрібно, щоб м’ясо було не тільки рум’яним, але й пропареним. Для цього заверніть смужку у фольгу у 2 шари та ретельно стуліть по краях. Зменшить температуру у духовці до 180 градусів та поставте страву знову у духовку на 1 годину.

Через годину витягніть страву, духовку не відключайте. Розгорніть фольгу та нанесіть на страву соус BBQ. Розподіліть його рівномірно по всій поверхні смужки та знову поставте у духовку на 10 хвилин, щоб утворилася глазур.

Отже, на виході маємо м’яку, ніжну та ароматну страву.

Свинячі реберця у духовці
Свинячі реберця у духовці

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.