100 грамів манки і 1 яйце: печиво до чаю. Чим простіше, тим смачніше! Бюджетний рецепт, який готую постійно

Ніяке печиво не буде таким самим смачним, як і те, що ви приготували своїми руками. Якщо часу та сил на складні рецепти немає, спробуйте випекти смаколик за цим простим способом

Вечірню чашку чаю або ранкове горнятко кави важко уявити без запашного шматочка випічки. Рум’яне печиво з манки точно стане вашим улюбленим смаколиком, варто буде вам його лише спробувати. Така солодка закуска зведе з розуму ніжним смаком і яскравим цитрусовим ароматом. Для приготування цього печива не потрібно багато зусиль або часу – достатньо лише знати деякі хитрощі. Отже, берімося до приготування!

Передові кулінари розповіли, як правильно готувати печиво з манки та з цитрусом
Передові кулінари розповіли, як правильно готувати печиво з манки та з цитрусом

Інгредієнти:

  • 100 грамів манки;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 80 грамів борошна;
  • Одне яйце;
  • 50 грамів цукру;
  • 10 грамів апельсинової цедри.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно обрати посуд, в якому ви будете готувати тісто для печива. Найкраще підійде глибока миска, в яку потрібно вбити яйце та додати цукор. Добре перемішайте отриману масу, доки продукти не з’єднаються. Для перемішування можна використати міксер, оскільки маса повинна побіліти – тоді можна продовжувати процес.

В окрему миску покладіть м’яке вершкове масло й додайте до нього борошно, апельсинову цедру та манку. Дуже добре перемішайте всі додані інгредієнти, доки в масі не залишиться грудочок. Тепер у цю миску можете додати яєчну суміш із цукром. На цьому етапі почніть вимішувати тісто. Вимішуйте його, поки воно не стане однорідним. Коли кулька тіста готова, затягніть її харчовою плівкою та залиште відпочити на одну годину в холодильнику.

Через годину дістаньте тісто з холодильника та викладіть пергамент на деко. Відщепніть від тіста маленькі шматочки, з яких сформуйте печиво. Викладіть заготівлі на деко та поставте у духовку, попередньо розігріту до температури 190 градусів. Випікайте близько 15-20 хвилин, доки печиво не стане золотистого кольору.

Як приготувати печиво з манки з додаванням апельсинової цедри
Як приготувати печиво з манки з додаванням апельсинової цедри

Готову випічку дістаньте з духовку та залиште її, аби та охолонула. Перекладіть печиво на тарілку та насолоджуйтесь цим ніжним смаком!

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.