Такої смакоти з кабачків ви ще не куштували. Підсіла на цей рецепт: швидка вечеря з кабачками і фаршем

Запечені кабачкові рулетики – це альтернатива звичним голубцям. Страва готується легко, а виходить дуже смачно. До таких кабачків не потрібно готувати додатковий гарнір, то ж це ідеальна страва для обіду, чи вечері.

Кабачки – універсальний овоч, з якого можна приготувати купу страв. Кабачки смажать, запікають, маринують, роблять оладки та рулети. Пропонуємо приготувати ще один рецепт з кабачків, який трішки нагадує українські голубці та замість капусти тут саме кабачки. Готується ця страва дуже швидко і просто, а виходить вона неймовірно смачною.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • фарш – 250 г;
  • рис – 1/2 склянки;
  • сметана – 2 ст.л;
  • томатна паста – 2 ст.л;
  • вода – 1 склянка;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту потрібно брати молоді кабачки невеликого розміру. Кабачки миємо, просушуємо, відрізаємо кінчики і ріжемо на тонкі слайси спеціальною овочерізкою (економкою). Такі тонкі слайси можна нарізати і ножем, але це буде складніше.

Швидка вечеря з кабачками і фаршем

Слайси кабачків перекладаємо на сито, присолюємо і відставляємо у бік. Ті шматки кабачків, які під час нарізання половалися, або занадто маленькі – не викидаємо. Вони нам ще знадобляться. Ці шматочки потрібно нарізати дрібненьким кубиком і перекладаємо у велику миску. Рис потрібно відварити у підсоленій воді до напівготовності. Приварений рис перекладаємо до нарізаних кабачків, туди ж додаємо фарш (курячий або свинний), також додаємо дрібно нарізану цибулину.

Швидка вечеря з кабачками і фаршем

Всю цю суміш солимо, перчимо, також можна додати інші спеції, які вам подобаються, і все ретельно перемішуємо.

Формуємо рулетики. На слайс кабачка викладаємо невелику кількість начинки і плотно закручуємо.

Швидка вечеря з кабачками і фаршем

Так робимо зі всіма шматочками кабачків.

Швидка вечеря з кабачками і фаршем

У пательню з товстим дном, або у казанок викладаємо рулетики один біля одного. Готуємо заливку: сметану змішуємо з томатною пастою і водою та трішки присолюємо. Соус добре перемішуємо і заливаємо ним кабачки.

Швидка вечеря з кабачками і фаршем

Тушкуємо після закіпання соусу 40 хвилин на маленькому вогні під закритою кришкою. Можна тушкувати, як в духовці, так і на комфорці.

Швидка вечеря з кабачками і фаршем

Смачного!